Cele mai citite
 


Un dispozitiv robotizat permite efectuarea intervenţiilor chirurgicale fără incizii pe abdomen
miercuri, 6 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un dispozitiv endoscopic robotizat dezvoltat de Institutul Asiatic de Gastroenterologie, Universitatea Tehnologică din Nanyang şi Spitalul Naţional din cadrul Universităţii Singapore permite realizarea intervenţiilor chirurgicale la nivelul stomacului şi a intestinului fără nicio incizie pe abdomen, a comunicat marţi IBN Live, citat de RIA Novosti.
Noul instrument a fost testat deja pe un pacient în vârstă de 45 de ani, din stomacul căruia medicii au extirpat o tumoare de 4 centimetri în numai 17 minute, fără să facă nicio incizie. Bărbatul a putut să părăsească spitalul la doar patru ore după ce a fost operat.

Medicii au folosit 'mâinile' robotizate ale aparatului, cu un diametru de 6 milimetri, conduse printr-o pârghie de comandă. Pe lângă intestin, dispozitivul poate fi utilizat în operaţiile de ficat şi de rinichi. Dispozitivul este introdus în organism pe gură, astfel încât dispare riscul de pătrundere a microorganismelor patogene în corpul bolnavului.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stomacul Stomacul – este un organ cavitar mobil, in forma de cimpoi sau litera „J”, reprezentand portiunea cea mai dilatata a tubului digestiv, cu rol de depozitare si digestie a alimentelor.
Conf.dr. Cristian Gheorghe: Tendinţa în gastroenterologie este diagnosticul precoce - interviu Conf. dr. Cristian Gheorghe, directorul medical al Institutului de Gastroenterologie, Chirurgie şi Transplant Hepatic Fundeni a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că tendinţa în gastroenterologie - care înseamnă afecţiuni ale tubului digestiv, ale ficatului, ale căilor biliare şi pancreasului...
Medici chinezi au extirpat o tumoare de 31 de kg, printre cele mai mari din lume O echipă ce medici din China a extirpat cu succes o tumoare cu o greutate de 31 de kilograme, una dintre cele mai mari din lume, localizată în stomacul unui pacient de 45 de ani, relatează presa locală citată luni de EFE.
Bacău: Prelevare de ficat şi rinichi de la un bărbat în moarte cerebrală O echipă de specialişti din Bucureşti, Iaşi şi Bacău au finalizat, miercuri, prima prelevare de organe realizată în acest an la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.
Mehedinţi: Colegiul medicilor va cerceta cazul pacientului care a stat trei ani cu două pense în abdomen Colegiul medicilor din judeţul Mehedinţi va cerceta sesizarea bărbatului de 45 de ani din localitatea Dănceu în abdomenul căruia i-au fost 'uitate' două pense în timpul unei operaţii efectuată în urmă cu aproape trei ani, a declarat vineri, pentru AGERPRES, preşedintele dr.Doina Mazilu.
Aspirina protejează ficatul împotriva efectelor nocive ale alcoolului Aspirina luată cu regularitate are efectul de a proteja ficatul împotriva abuzului de alcool sau a supradozelor de medicamente, dar şi împotriva unor maladii asociate obezităţii, conform unui studiu publicat luni în Statele Unite ale Americii, informează AFP.