Cele mai citite
 


Un lot de seminţe de schinduf din Egipt, legătura între epidemiile de E.coli din Franţa şi Germania (EFSA)
miercuri, 6 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un lot de seminţe de schinduf importate din Egipt în 2009 pare a fi legătura 'cea mai probabilă' între intoxicările cu bacteria E.coli din Franţa şi Germania, a anunţat marţi Agenţia europeană pentru securitate alimentară (EFSA), citată de Reuters şi AFP.
EFSA a cerut Comisiei Europene să ia măsurile necesare pentru a evita noi contaminări şi o retragere a seminţelor din acest lot ar putea fi decisă de UE încă de marţi, a declarat o sursă europeană. De asemenea, agenţia a recomandat consumatorilor să nu consume seminţe germinate de acest tip decât dacă sunt gătite corespunzător.

Peste 4.100 de persoane din Europa şi America de Nord s-au infectat în două epidemii de E. coli enterohemoragică (ECEH), una declanşată în nordul Germaniei şi alta în oraşul francez Bordeaux.

Aproape toate persoanele afectate de prima epidemie de ECEH trăiau în Germania sau călătoriseră recent acolo. Infecţia a provocat moartea a 48 de persoane în Germania şi a unei singure persoane în Suedia.

'Analiza informaţiilor privitoare la epidemiile franceză şi germană au dus la concluzia că un lot importat de seminţe de schinduf care a fost folosit pentru cultivarea de germeni importaţi din Egipt de către o firmă germană este cea mai probabilă legătură', a precizat EFSA în comunicat.

Lotul incriminat, de 15 tone în total, a fost importat în 2009 în Germania, apoi redistribuit în alte ţări, printre care şi Franţa.

'Alte loturi de seminţe de schinduf importate din Egipt în perioada 2009-2011 ar putea fi implicate' şi trebuie efectuate în continuare investigaţii în toate ţările care au primit seminţe din loturile în cauză, mai menţionează EFSA.

Schinduful este o plantă cu frunze ovale, ale cărei seminţe sunt folosite în alimentaţie, întrucât sunt foarte bogate în fosfor şi magneziu. De asemenea, schinduful poate fi folosit ca îngrăşământ în agricultura bio.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Germenii plantei schinduf, sursa de contaminare cu E.coli în Franţa şi Germania Germenii plantei schinduf, denumit şi fân grecesc sau regional molotru, constituie, cel mai probabil, legătura dintre cele două focare de contaminare cu E.coli înregistrate în Franţa si Germania, potrivit concluziilor Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) şi Centrului European pentru...
Rusia interzice importul unor seminţe din Egipt (oficial) Rusia a decis să interzică importul unor seminţe din Egipt, după ce un lot de schinduf provenit din această ţară a fost suspectat a fi la originea îmbolnăvirilor din Germania şi Franţa, a declarat miercuri şeful Serviciului sanitar rus, Ghennadi Onişcenko, potrivit Interfax.
E.coli: seminţele de fenugreek importate din Egipt au jucat un rol în intoxicaţie Seminţele de fenugreek importate din Egipt în Franţa şi Germania în 2009 şi 2010 au jucat un rol în intoxicaţia cu bacteria E.coli ce a făcut cel puţin 48 de morţi în Europa, a declarat miercuri Agenţia Europeană pentru Siguranţă Alimentară EFSA, transmit AP şi AFP.
Discuţii la nivel european privind cazurile de contaminare cu E.coli din Franţa /responsabil al CE/ La nivel european au loc discuţii cu privire la cazurile de contaminare cu bacteria E.coli din Franţa, pentru a stabili dacă este sau nu necesară lansarea unei alerte în Uniunea Europeană /UE/, a indicat sâmbătă Comisia Europeană /CE/ citată de AFP.
Două cazuri de contaminare directă cu bacteria ECEH în Danemarca O femeie de 60 de ani şi o fetiţă de 6 ani au fost contaminate de rude în Danemarca cu aceeaşi tulpină a bacteriei E. coli enterohemoragică (ECEH) care a provocat zeci de morţi în Germania, a anunţat joi un institut danez, citat de AFP.
Franţa: tulpina E.coli din hamburgeri 'nu este aceeaşi' cu cea din Germania Autorităţile sanitare franceze au declarat joi că au 'certitudinea' că bacteria E.coli aflată la originea spitalizării a şapte copii în nordul Franţei nu este 'aceeaşi tulpină' ca cea care a provocat o epidemie în Germania, transmite France Presse.