Cele mai citite
 


Vinul poate înlocui sala de sport, asigură unii experţi francezi
miercuri, 6 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nu vă mai faceţi griji că nu aveţi suficient timp pentru exerciţiile fizice. Un pahar - două de vin roşu pot înlocui cu succes o şedinţă de antrenament la sală, asigură un grup de experţi francezi, în urma unui studiu ale cărui rezultate au fost publicate în ultimul număr al revistei FASEB.
Despre beneficiile vinului roşu se ştie de mult timp, în special datorită antioxidantului numit resveratrol, care consolidează pereţii vaselor de sânge, reduce nivelul de colesterol şi purifică arterele. Cele mai recente cercetări arată că resveratrolul din această licoare are un efect pozitiv şi asupra muşchilor, contribuind la menţinerea în formă bună a organismului şi favorizând în acelaşi timp arderea grăsimilor.

Iniţial, studiul experţilor francezi avea ca temă găsirea modalităţilor de prevenire a degradării musculare a astronauţilor în condiţii de imponderabilitate, dar constatările acestora pot fi utile şi oamenilor obişnuiţi, care duc un mod de viaţă sedentar.

Astfel, la baza studiului a stat un experiment mai puţin obişnuit, care simulează într-o oarecare măsură condiţiile de imponderabilitate. Cercetătorii francezi au suspendat şobolani de coadă timp de 15 zile, astfel încât să nu poată utiliza membrele posterioare. Aceasta a condus la o reducere a masei corporale a rozătoarelor, la creşterea rezistenţei lor faţă de insulină şi la o scădere a densităţii minerale osoase. Atunci când rozătoarelor le-au fost administrate suplimente de resveratrol toate acestea nu se întâmplau.

În concluzie, cercetătorii francezi afimă că resveratrolul acţionează ca un comutator al metabolismului celular, susţinând funcţionalitatea completă a centrelor energetice ale celulelor - mitocondriile. Cu toate acestea, există un semn mare de întrebare. În realitate, o cantitate suficientă de resveratrol se poate obţine nu din unul sau două, ci din mai multe pahare de vin consumate, ceea ce înseamnă o grea lovitură la adresa modului de viaţă sănătos. Însă de curând sunt la îndemână suplimentele de resveratrol, mai spun cercetătorii.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vin alb sau vin roşu? Efectele vinului asupra stării de sănătate Se spune că un pahar cu vin roşu la masă este 'sfânt'. Nimeni nu vorbeşte însă despre vinul alb, care în timpul verii atrage mai mult ca oricând datorită faptului că se serveşte rece, relatează cotidianul spaniol El Pais, care prezintă opiniile mai multor experţi privind virtuţile vinului.
Cum iti influenteaza dieta alimentara modul in care dormi Se stie ca prea putin somn are impact asupra obiceiurilor alimentare, asupra apetitului, castigului in greutate si asupra altor functii metabolice, dar se stie prea putin despre modul in care diferitele diete joaca un rol in ce priveste cat de bine dormi. Un nou studiu a evaluat dietele si tiparele...
Exerciţiile fizice intense asociate cu emoţiile puternice pot creşte riscul de infarct (studiu) Combinaţia de exerciţii fizice intense şi emoţii puternice ar putea fi dăunătoare pentru inimă, potrivit unui nou studiu realizat de oameni de ştiinţă irlandezi. În cadrul cercetării, experţii au descoperit că persoanele care fac sport atunci când sunt supărate sau nervoase au un risc de trei ori mai...
Consumul moderat de bere reface pierderile hidrominerale Un studiu comun efectuat de cercetătorii spanioli de la Facultatea de Medicină din Granada şi cei de la Consiliul Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid arată că un consum moderat de bere după realizarea exerciţiilor fizice reface pierderile hidrominerale care se produc prin transpiraţie, facilitând...
Populaţiile cele mai defavorizate sunt cel mai puţin receptive la măsuri de prevenire a obezităţii (studiu) Populaţiile cele mai defavorizate sunt nu numai cele mai afectate de obezitate, dar şi cel mai puţin receptive la mesajele de prevenire, potrivit unei expertize a Institutului Naţional Francez de Cercetări Agronomice (INRA), difuzată joi, relatează AFP.
Cluj: Programul 'Şi eu trăiesc sănătos' al Fundaţiei Prais se extinde din acest an, cu sprijinul Primăriei Preşedintele Fundaţiei Prais, Silvia Bucur, şi primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au semnat, miercuri, la Cluj-Napoca, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în sala de conferinţe a Stadionului Cluj-Arena, un acord de colaborare menit să extindă derularea programelor care îi deprind pe copii...