Cele mai citite
 


Incordarea ochilor
miercuri, 6 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

 

 
 
  
Persoanele care petrec mai mult de 2 ore pe zi in fata computerului pot face cunostinta cu „sindromul computerului". Simptomele sunt incordarea ochilor , vederea incetosata, durerea de cap si ochii uscati.

 

 

Ochilor nu le-a fost destinat sa se concentreze ore intregi asupra cuvintelor de pe un fundal luminat. Daca constatati ca va incordati ochii pentru a citi un ziar sau ca vederea va este incetosata cand incercati sa va concentrati asupra ecranului computerului, iata cateva sugestii folositoare.

Odihniti-va ochii
Specialistii spun ca aceasta este cea mai buna modalitate de a rezolva incordarea ochilor . Si este mult mai usor decat puteti sa va inchipuiti. O puteti face cand vorbiti la telefon . Daca nu trebuie sa cititi sau sa scrieti ceva, inchideti ochii in timp ce vorbiti. Cei care practica aceasta tehnica spun ca ochii lor se simt mult mai bine.

Atentie la iluminat
Nu este obligatoriu sa va stricati ochii numai pentru ca cititi la lumina slaba, puteti sa-i suprasolicitati si daca lumina nu asigura un contrast suficient. Cand cititi, folositi o lumina placuta, care creeaza contrast, dar nu orbeste. Si nu folositi o lampa care va arunca lumina drept in ochi.

Folositi ochelari pentru citit
Puteti cumpara ochelari incasanti de buna calitate si destul de ieftini de la farmacie.

Intrerupeti periodic munca
Luati pauza la fiecare ora daca stati in fata computerului 6-8 ore zilnic. Faceti altceva, beti o cafea , mergeti la toaleta — dar luati-va ochii de pe ecran 10-l5 minute. De asemenea, puteti lucra pe un exemplar scos la imprimanta in loc sa cititi textul pe ecranul monitorului.

Intunecati putin ecranul
Pe ecran nu sunt doar litere si cifre, ci si o multime de luminite care va trimit lumina drept in ochi. Nu faceti ecranul prea luminos.. Micsorati luminozitatea si apoi reglati contrastul.

Lucrati in umbra
Cand simtiti nevoia sa inlaturati suprasolicitarea ochilor , cel mai bun lucru este sa plasati computerul in intuneric. Umbriti ecranul creand o pavaza deasupra lui. Mergeti la papetarie si cumparati o coala de carton negru. Puneti-o pe deasupra monitorului si indoiti marginile laterale. in felul acesta ati asezat ecranul intr -o cutie neagra si nu mai trebuie sa reduceti prea mult luminozitatea.
 

Articol preluat de pe www.musetel.ro

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Incordarea ochilor Persoanele care petrec mai mult de 2 ore pe zi in fata computerului pot face cunostinta cu „sindromul computerului". Simptomele sunt incordarea ochilor , vederea incetosata, durerea de cap si ochii uscati.
Durerea de cap, afecţiunea cea mai comună şi mai răspândită Peste 6 milioane de spanioli suferă de migrene şi cefalee. Potrivit datelor Societăţii Spaniole de Neurologie publicate de revista Cephalgia, între 12 şi 15 la sută din populaţie suferă de tulburări neurologice cronice care îi împiedică să desfăşoare orice activitate. După zeci de ani de studii şi de...
Mircea Duşa: Am în atenţie corelarea politicilor în domeniul învăţământului medico-militar cu cele naţionale şi euroatlantice Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat joi, în cadrul manifestărilor organizate la împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea Secţiei de pregătire medico-militară a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş şi a 70 de ani de la înfiinţarea universităţii, că se bucură să vadă...
Durerile de cap: tipuri, cauze, consecinte Cefaleea sau durerea de cap este unul dintre cele mai frecvente simptome din patologia umana. Initial este considerata ca un fapt aproape banal, apanaj al vietii stresante si suprasolicitante pe care o traim. Bolnavii se autotrateaza, la sfatul prietenilor, colegilor sau la recomandarile foarte insistente...
Amblyz - primii ochelari electronici din lume pentru tratamentul ambliopiei În magazinul 8ik al Clinicii Ama Optimex Magazinul 8ik din cadrul clinicii de oftalmologie Ama Optimex lansează pe piața românească Amblyz - primii ochelari electronici din lume pentru tratamentul ambliopiei, afecțiune oftalmologică ce apare la copii și nedescoperită la timp nu mai poate fi tratată niciodată.
Durerea viscerală – tema principală a Congresului Național de Durere 2013 2013 a fost declarat de către Asociația Internațională pentru Studiul Durerii (IASP) Anul Mondial de Luptă Împotriva Durerii Viscerale. Pentru a marca acest eveniment, Asociația de Algeziologie din România, alături de Universitatea de Medicină și Farmacie "Gr. T. Popa" Iași și Houston NPA organizează...