Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Reforma FSB, în atenţia presei ruse
miercuri, 6 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Moscova, 6 iul - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) îşi va înăspri cerinţele faţă de angajaţi, care vor fi nevoiţi să renunţe la proprietăţile deţinute în străinătate, să treacă o serie de teste profesionale, psihologice, detectorul de minciuni, scrie Nezavisimaia Gazeta în ediţia de miercuri. Potrivit unui proiect de lege care urmează să fie adoptat de către deputaţii ruşi, directorul FSB va avea competenţe sporite, iar dispoziţiile sale vor deveni reguli de viaţă pentru agenţii instituţiei.
Reforma Serviciului Federal de Securitate (FSB) aminteşte de o epurare de proporţii, titrează Nezavisimaia Gazeta. Duma de stat, camera inferioară a parlamentului rus, urmează să adopte un proiect de lege privind înăsprirea cerinţelor faţă de agenţii FSB. Se presupune că serviciul lor, dar şi al personalului civil din instituţie, trebuie să devină mai dificil şi mai curat. Ei vor fi supuşi unor teste profesionale, psihologice, la droguri şi alcool, vor trece testul poligraf şi li se vor lua amprentele digitale.

Legea mai prevede renunţarea la reţelele sociale de pe internet, la vederi politice şi la proprietăţi în străinătate, întrucât agenţilor FSB li se interzic şi vizitele private în afara graniţei. Instituţia va purcede rapid la o "autoepurare", pentru a evita "curăţarea" din exterior. Potrivit proiectului de lege, între ai cărui autori figurează deputatul Nikolai Koveliov, şef al FSB în anii '90, vor fi sporite prerogativele directorului instituţiei, Aleksandr Bortnikov. Ordinele sale mai că vor deveni norme de viaţă pentru toţi "cekiştii", notează publicaţia rusă.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a primit rezultatele anchetei privind moartea în detenţie a juristului Serghei Magnitski. Concluziile apărătorilor drepturilor omului diferă de cele ale comitetului de anchetă, care îi acuză de moartea juristului pe medicii închisorii. Potrivit rezultatelor preliminare, poate fi considerat vinovat şi anchetatorul Oleg Silcenko. În plus, consiliul prezidenţial pentru drepturile omului este de părere că investigarea cauzelor decesului domnului Magnitski "trebuie să includă obligatoriu cercetarea circumstanţelor delapidării resurselor bugetare", de care era acuzat juristul rus. Liderul de la Kremlin a promis să transmită expertiza structurilor de ordine.

Un general al parchetului rus a încercat să se sinucidă împuşcându-se cu revolverul de serviciu. Şeful direcţiei pentru supravegherea executării legislaţiei privind securitatea şi combaterea extremismului, Viaceslav Sizov, a încercat să-şi pună capăt zilelor la birou, relatează RKB-daily. Totuşi glonţul nu a nimerit în creier, ci a trecut prin ureche. Generalul a fost internat în stare gravă, i s-a făcut o operaţie, dar medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele acestuia de a rămâne în viaţă. Moskovski Komskomoleţ notează că Sizov, în vârstă de 45 de ani, era unul dintre cei mai profesionişti şefi din parchetul general, aflându-se în post din 2006.

Novîe Izvestia relatează că, în ciuda faptului că paşaportul de cetăţean al URSS nu mai este valabil de şapte ani, cinci mii de locuitori ai regiunii Sverdlovsk (centru) trăiesc într-o ţară inexistentă şi refuză să-şi înlocuiască documentul cu un paşaport rusesc. Deocamdată nu se ştie dacă din nostalgie după fosta putere sovietică sau dintr-o elementară înapoiere. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Teodor Baconschi: Problema centrală a viitorului proiect de lege a Sănătăţii - definirea pachetului medical de bază Problema centrală a viitorului proiect de lege a Sănătăţii este aceea a definirii pachetului medical de bază, a declarat, vineri, la Sighişoara, preşedintele Fundaţiei Creştin-Democrate, Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe.
Rusia începe războiul împotriva vrăjitorilor şi vindecătorilor Moscova, 1 nov/Agerpres/ - În Rusia există circa 800 000 de vrăjitori şi vindecători, a anunţat luni, la o conferinţă de presă la RIA Novosti, directorul adjunct al Institutului de Psihologie al Academiei de Ştiinţe din Rusia, Andrei Iurevici, relatează site-ul fr.rian.ru.
(Corespondenţă) Corupţia, o practică de rutină în Rusia (sondaj) Moscova, 14 iun - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Corupţia a devenit o rutină pentru ruşi, suma medie oferită drept mită dublându-se în ultimii cinci ani şi ajungând la echivalentul a 130 de euro, relevă un sondaj comandat de guvernul rus, ale cărui rezultate au fost făcute publice...
Proiect de act normativ pentru reglementarea asistenţei medicale de urgenţă Cinci parlamentari PDL au iniţiat un proiect de lege pentru modificarea legii asistenţei medicale de urgenţă, prin care propun eliminarea 'discriminării' între furnizorii privaţi şi cei publici de servicii medicale de urgenţă.
Incendiu la un spital de psihiatrie din Rusia: barele de fier şi tranchilizantele i-au împiedicat pe pacienţi să se salveze Incendiul declanşat în noaptea de joi spre vineri într-un spital psihiatric din regiunea Moscova s-a soldat cu 38 de morţi, dintr-un total de 41 de persoane, câte se aflau în clădire în momentul izbucnirii focului. Poliţia a deschis o anchetă penală, încercând să identifice motivele care au dus la moartea...