Cele mai citite
 


Congresul Anual Mondial de Medicină Dentară, la Iaşi
marţi, 4 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Iaşi, 4 aug /Agerpres/ - Peste 120 de studenţi din ţară şi străinătate se află, în aceste zile, la Iaşi pentru a lua parte la cea de-a 56-a ediţie a Congresului Anual Mondial de Medicină Dentară al International Association of Dental Students (IADS) şi Young Dentists Worldwide (YDW).

La evenimentul care se desfăşoară în perioada 3-9 august, la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr.T. Popa" din Iaşi participă 80 de studenţi din peste 20 de ţări, precum Germania, Suedia, Sudan, Ghana, Egipt, Grecia, Rusia, Armenia, Georgia, Macedonia, Danemarca, Anglia. Acestora li se alătură alţi 40 de studenţi medicinişti de la centrele universitare din România.

Prof. univ. dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că acest eveniment, deşi se află la cea de-a 56-a ediţie, se desfăşoară în premieră în România.

"Congresul este plasat sub semnul spiritului academic şi al valenţelor educaţionale dentare globale, ce sunt de altfel leit-motivul întregului eveniment. Consider că această manifestare de amploare se poate înscrie în panoplia unor manifestări de mare anvergură, precum Congresul balcanic din 2011, unde vor fi invitaţi atât medicii, cât şi studenţii", a explicat Norina Forna.

Potrivit acesteia, pe parcursul unei săptămâni, programul va include Adunările generale ale IADS şi YDW, o competiţie ştiinţifică studenţească a SCORE, International Fiar, precum şi conferinţe ale unor lectori străini şi invitaţi de prestigiu.

Un punct de referinţă al programului va fi reprezentat de Târgul Internaţional de Schimburi Studenţeşti, care va avea loc joi, începând cu 20,00, la Centrul de Conferinţe Providenţa. AGERPRES/(Daniela Malache)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
'Medicina dentară, între teorie şi practică' - congres internaţional la Suceava Suceava va găzdui, timp de trei zile, Congresul internaţional ''Medicina dentară, între teorie şi practică'', la care sunt aşteptaţi peste 150 de medici stomatologi din Germania, Ucraina şi România.
Teleorman: Doar 30 de medici stomatologi au încheiat contract cu CAS în 2016 Doar 30 de medici stomatologi se regăsesc anul acesta pe lista furnizorilor de medicină dentară admişi la contractare prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman.
Timiş: Congresul de Medicină Dentară, din cadrul "Zilelor Stomatologice Bănăţene" discută depre problemele stomatologilor Cea de-a XXI-a ediţie a "Zilelor Stomatologice Bănăţene" (19-21 mai) care include şi Congresul de Medicină Dentară a început, joi, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Victor Babeş" din Timişoara, bucurându-se de o largă participare internaţională din Macedonia, SUA, Ungaria şi Italia, iar...
Medicii stomatologi solicită MS scoaterea din structura proprie a OTDM Colegiul Medicilor Dentişti din România (CMDR) solicită Ministerului Sănătăţii să scoată din structura proprie Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale (OTDM).
Sălaj: 46 de cabinete de medicină dentară din judeţ au încheiat contracte cu CAS Peste 50 de medici stomatologi ce lucrează în 46 de cabinete de pe raza întregului judeţ Sălaj au semnat contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru prestarea de servicii stomatologice, suma pusă la dispoziţie pentru anul în curs fiind aproape 900.000 de lei.
Cluj: Conferinţă dedicată prevenirii situaţiilor de malpraxis Peste 100 de medici stomatologi clujeni discută, miercuri, la conferinţa cu tema "Prevenirea şi managementul situaţiilor de malpraxis", care se desfăşoară la Biblioteca Centrală Universitară din Cluj-Napoca, despre zonele de vulnerabilitate ale practicii medicale, gestionarea riscului de malpraxis medical...