Cele mai citite
 


Arad: A 17-a ediţie a Şcolii de vară 'prof. Jean Montreuil', la UVVG
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea de a 17-a ediţie a Şcolii de vară internaţională francofone "profesor emerit Jean Montreuil", cu tema "Patologie şi farmacologie moleculară. Biotehnologii", se desfăşoară în aceste zile la Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad.
După cum a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, ediţia din acest an a şcolii de vară este organizată de UVVG, împreună cu Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologii din Lille 1, Universitatea Lille Nord şi Universitatea Paris - Est Creteil - Institutul Mondor, Universitatea Liberă din Bruxelles, Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Ştiinţe Biologice din Bucureşti şi Institutul de Ştiinţe ale Vieţii din cadrul UVVG din Arad, sub egida Academiei de Ştiinţe din Paris şi a Academiei Române.
Potrivit lui Ardelean, la manifestare participă specialişti în domeniul patologiei şi farmacologiei moleculare din întreaga ţară, doctoranzi, precum şi studenţi care sunt interesaţi de aceste cursuri pentru pregătirea lor ulterioară.
În memoria profesorului emerit Jean Montreuil, decedat în mod tragic anul trecut la Arad, chiar în timpul desfăşurării precedentei ediţii a şcolii de vară, Colegiul director al şcolii doctorale a hotărât ca reuniunea să poarte numele omului de ştiinţă.
"La ediţia din acest an participă peste 100 de persoane. Ediţia din acest an are un specific inedit, în sensul că, pe lângă prelegerile susţinute de lectori din Franţa şi România, are un caracter practic, aplicativ, prin aceea că se vor efectua lucrări aplicative în cadrul Institutului de Ştiinţe ale Vieţii de la UVVG. În premieră, în cadrul tematicii, am dat posibilitatea lectorilor să prezinte nu teme cu aspect general, ci teme practice, legate de o anumită cercetare ştiinţifică de care se ocupă", a afirmat prof. univ. dr. Aurel Ardelean.
El spune că se doreşte în acest fel să se aducă în această şcoală de vară "spiritul de cercetare, de noutate, spiritul cercetătorului care descoperă în permanenţă aspecte legate de farmacologie şi patologie interpretate din punctul de vedere al mecanismelor moleculare". AGERPRES - FOTO PE FLUX/(A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Cercetători francezi şi români dezbat tehnici de vârf în tratarea cancerului şi al maladiilor Alzheimer şi Parkinson La Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad a început cea de-a XIX-a ediţie a Şcolii de vară francofone internaţională 'Profesor emerit Jean Montreuil', cu tema 'Patologie şi Farmacologie moleculară. Biotehnologii'.
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.
Studenţi din Milano, înscrişi la stomatologie în România, mituiesc pentru a se înscrie în Ordinul Stomatologilor Brigada Mobilă din Milano a denunţat, între alte persoane, un medic stomatolog de 45 ani pentru fraudă, fals şi alte delicte minore, care a înşelat mai mulţi studenţi la stomatologie, cu numai câteva examene susţinute la Arad, în România, şi care au plătit o sumă variind între 50.000-100.000 de euro...
REPORTAJ: Patru decenii de excelenţă pentru Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură (ICDA) Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură (ICDA) împlineşte 40 de ani în 2014. La fel ca şi albinele pe care le studiază şi le ocrotesc, aici lucrează 'ca într-un stup' peste 100 de oameni, profesionişti mai puţin interesaţi de bani care s-au dedicat muncii de cercetare în domeniul apiculturii...
Arad: UVVG găzduieşte o şcoală internaţională de cercetare a biologiei cancerului Arad, 31 oct /Agerpres/- Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' (UVVG) din Arad găzduieşte cea de-a II-a ediţie a Şcolii de toamnă intitulată 'Şcoala de Studii avansate în tendinţe moderne şi tehnici de cercetare a biologiei cancerului' (Advanced school în modern trends and techniques în cancer biology)...
Arad: Vizită la Bruxelles a unei delegaţii reprezentând filiala judeţeană a ADMR La invitaţia europarlamentarului Iosif Matula, o delegaţie a Filialei Arad a Asociaţiei Distroficilor Musculari din România (ADMR), condusă de preşedintele Mihai Fighir, a efectuat, la sfârşitul lunii iunie, o vizită la Bruxelles.