Cele mai citite
 


Bacău: Adaptare la reforma din sănătate, cu fonduri europene
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul cu finanţare europeană "Organizarea flexibilă a muncii în contextul descentralizării serviciilor medicale" a fost lansat la Bacău pentru angajaţii din sistemul sanitar din judeţele regiunii nord-est a României.
"În momentul în care s-a pus problema descentralizării şi a transferării managementului spitalelor către administraţiile publice locale, sindicatele şi asociaţiile medicilor au gândit, împreună, organizarea unui curs, în parteneriat cu organizaţii medicale din Italia, pentru a vedea avantajele şi dezavantajele procesului descentralizării, iar acest proiect urmăreşte tocmai acest scop", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Aurel Creţu, liderul filialei băcăuane a Sindicatului Sanitas.
"Vizăm, direct, prin acest curs, obţinerea unei bune pregătiri şi unei adaptabilităţi mai uşoare a personalului medico-sanitar la procesul de descentralizare şi reorganizare din domeniul sănătăţii", a precizat, la rândul său, managerul proiectului, Gheorghe Simion.
Potrivit acestuia, "organizatorii sunt, însă, conştienţi că acest ţel al reformării sistemului medical este greu de atins fără o finanţare corespunzătoare, în viitor, a spitalelor".
În cursul primului seminar, la care au participat managerii spitalelor publice, medici şefi de secţie, asistenţi şefi, dar şi aproximativ 80 de medici şi asistenţi fără funcţie de conducere în instituţiile medicale din judeţele Moldovei, expertul italian Franco Toniolo a prezentat exemple din experienţa europeană a descentralizării.
Proiectul european lansat la Bacău se va încheia cu o campanie de informare şi promovare cu tema "Organizarea flexibilă a muncii în contextul descentralizării serviciilor". Va fi, de asemenea, elaborat un ghid de bune practici, în peste 3.000 de exemplare, cu subiectul "Flexicuritatea într-un sistem sanitar descentralizat".
O parte dintre cursanţi va efectua, de-a lungul derulării proiectului, vizite tematice în Italia, ţară parteneră în proiect, în scopul "dobândirii de cunoştinţe şi experienţe noi implementate la nivel european în domeniul sanitar-medical", a precizat Gheorghe Simion. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Prima clinică privată de stomatologie din judeţ realizată cu fonduri europene, inaugurată Prima clinică privată de stomatologie din Bacău realizată cu fonduri europene a fost luni deschisă în municipiul reşedinţă de judeţ.
Bacău: Ambulatoriu de specialitate, deschis la Spitalul de urgenţă din Moineşti Un ambulatoriu de specialitate, complet reabilitat în urma implementării unui proiect finanţat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, a fost deschis, luni, la Spitalul de urgenţă din Moineşti pentru activităţi curente de deservire a populaţiei.
Comunicat de presă - Asociaţia 'Centrul Român de Iniţiative' Promovareata.ro, mai mult decât un site dedicat femeilor din domeniul sanitar
Romeo Stavarache: Sunt adeptul paşilor mărunţi, făcuţi cu tenacitate şi responsabilitate pe termen mediu şi lung (interviu) Primarul municipiului Bacău, liberalul Romeo Stavarache, aflat la cel de-al treilea mandat ca edil, vorbeşte, într-un interviu acordat AGERPRES, despre ceea ce l-a determinat să ia decizia de a rămâne în continuare alături de băcăuani, despre atuurile care l-au ajutat să câştige, cu aproape un an în...
Promovareata.ro, mai mult decât un site dedicat femeilor din domeniul sanitar Miercuri, 3 iulie 2013, s-a lansat oficial portalul www.promovareata.ro, un site care se adresează femeilor din domeniul sanitar. Aceasta platformă online reprezintă un serviciu care facilitează crearea de legături și menținerea acestora, între persoanele active din sistemul de sănătate, dar și...