Cele mai citite
 


Veterinarii din judeţul Vâlcea, nemulţumiţi că nu şi-au primit drepturile băneşti
marţi, 4 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Râmnicu Vâlcea, 4 aug /Agerpres/ - Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, filiala Vâlcea, Florin Monea, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că în cadrul organizaţiei există o stare de tensiune crescândă, din cauza neonorării achitării anumitor obligaţii băneşti.

"Noi am şi întocmit un protest unde menţionăm faptul că medicilor veterinari de liberă practică nu le-au mai fost acordate drepturile cuvenite pentru acţiunile de identificare a animalelor şi de supraveghere a focarelor şi bolilor, precum şi pentru alte activităţi sanitar - veterinare obligatorii", spune Monea.

Concret, medicilor veterinari nu le-au mai fost decontate operaţiunile specifice pe toată perioada aprilie - noiembrie 2008, la care s-au mai adăugat şi restanţele din primul trimestru al acestui an.

Contactat telefonic, Ion Câlea, preşedintele Consilului Judeţean, a afirmat că este de datoria sa, ca reprezentant al autorităţii publice, să caute posibilităţile şi mijloacele legale de a veni în sprijinul protestatarilor. În acest context Câlea spune că s-a adresat forurilor politice si guvernamentale, printr-un memoriu scris, chiar către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi primului ministru Emil Boc, ce coordoneaza direct autoritatea respectivă.

"Atragem atenţia că întreruperea, fie şi parţială, a activităţii sanitar - veterinare de identificare a animalelor şi supraveghere a bolilor, aşa cum ameninţă că vor proceda protestatarii, poate să genereze epizotii şi alte fenomene cu efecte grave pentru sectorul zootehnic şi, pe cale de consecinţă, pentru economia naţională", afirmă Câlea. AGERPRES/(Liviu Popescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Medicul veterinar Florin Balog a fost sancţionat Medicul veterinar Florin Balog a fost sancţionat cu 'mustrare' de Colegiul Medicilor Veterinari (CMV) Satu Mare după ce a permis unui tehnician neautorizat să efectueze analize şi a îmbolnăvit cu trichineloză 10 persoane.
Comunicat de presă - Colegiul Medicilor Veterinari din Judeţul Sibiu Recomandări privind prevenirea şi combaterea înţepăturilor cauzate de căpuşe
CMVRO susţine păstrarea structurii instituţionale veterinare în forma actuală şi promovarea profesioniştilor în funcţii de conducere Colegiul Medicilor Veterinari din România (CMVRO) susţine păstrarea structurii instituţionale veterinare în forma actuală, promovarea profesioniştilor pe funcţii de conducere şi perfecţionarea continuă a angajaţilor din sistem.
Autoritatea Sanitară Veterinară: Controalele produselor din lapte nu au descoperit proteină vegetală în loc de proteină animală Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a controlat produsele din lapte pentru a depista dacă în loc de proteină animală este utilizată cea vegetală, dar nu a găsit niciun caz, a declarat, marţi, preşedintele instituţiei, Dumitru Băiculescu, la o dezbatere asupra...
Colegiul Medicilor Bucureşti: Activitatea spitalelor riscă să fie blocată, din cauza nerezolvării problemei gărzilor Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti ''constată cu îngrijorare'' că activitatea spitalelor riscă să fie blocată, ca urmare a nerezolvării problemei gărzilor, şi susţine că actualele reglementări în relaţia doctorilor cu angajatorii (spitalele) sunt imprecis formulate, încălcând principii fundamentale...