Cele mai citite
 


Consumul de derivate din canabis, tot mai acceptabil social printre locuitorii Vienei
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consumul de produse derivate din canabis a devenit tot mai acceptabil social printre locuitorii Vienei, potrivit unui raport de monitorizare care arată un grad mai mare de toleranţă faţă de consumul de haşiş şi marihuana decât faţă de cel de alcool.
Conform raportului publicat miercuri de cotidianul Die Presse, 21% dintre cei chestionaţi au declarat că au consumat cel puţin o dată un produs derivat din canabis.

Raportul de monitorizare a evoluţiei şi tendinţelor consumului de droguri, realizat la fiecare de doi ani, aşează pentru prima dată canabisul printre substanţele adictive acceptate (exceptând alcoolul şi nicotina), pe locul al doilea figurând somniferele.

De asemenea, doar unul din zece vienezi a declarat că ar rupe relaţia cu un prieten dacă acesta ar consuma haşiş sau marihuana. În urmă cu patru ani, acest răspuns îl dădea unul din patru locuitori ai capitalei austriece.

Potrivit raportului, numai 60% dintre cei intervievaţi au considerat canabisul periculos, în timp ce în 1993 procentul lor era de 84%.

În 2010, în Austria au fost confiscate produse derivate din canabis cu o valoare de 12,9 milioane de euro pe piaţa neagră, cea mai mare parte a lor aduse în mod ilegal din Olanda, Cehia şi Elveţia.

Pe lângă consumul de canabis, la Viena a crescut uşor şi cel de cocaină şi de etnobotanice, rămânând însă constant cel de substanţe precum heroina sau amfetaminele.

Simultan, a crescut şi înţelegerea faţă dependenţii de droguri, 50% dintre vienezi declarând că nu ar avea nimic împotrivă dacă în vecinătatea lor ar fi înfiinţat un centru de dezintoxicare.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raportul european privind drogurile: Consumul de heroină şi cocaină, în declin; sunt înlocuite de substanţele noi Consumul de heroină şi cocaină are tendinţe clare de declin, se arată în Raportul european privind drogurile 2014, realizat de către Observatorul European de Droguri şi Toxicomanii (EMCDDA) şi lansat marţi de Agenţia Naţională Antidrog (ANA).
Raport ANA: România nu este o ţară sursă pentru traficul de droguri România nu este o ţară sursă pentru traficul de droguri, cele câteva culturi de canabis descoperite nefiind reprezentative pentru cantitatea estimată a fi produsă, se arată în Raportul Naţional privind Situaţia Drogurilor 2011, lansat marţi.
Raport elaborat de OEDT: Un sfert dintre adulţii europeni au consumat droguri ilegale Cel puţin 85 de milioane de adulţi europeni au consumat un drog ilegal într-un anumit moment din viaţa lor, ceea ce înseamnă un sfert din populaţia adultă a Europei, relevă Raportul european privind drogurile elaborat de Observatorul European de Droguri şi Toxicomanie (OEDT) şi lansat marţi.
Canabisul reprezintă 80% dintre capturile de droguri din Europa Canabisul reprezintă 80% dintre capturile de droguri din Europa iar internetul a căpătat un rol important în creşterea consumului de stupefiante, potrivit Raportului european 2014 privind drogurile publicat miercuri.
Comunicat de presă - IGPR ACŢIUNI PENTRU DESTRUCTURAREA GRUPÃRILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATÃ
Cel puţin 85 de milioane de europeni au consumat în viaţa lor un drog ilegal (raport) Cel puţin 85 de milioane de adulţi europeni au consumat un drog ilegal într-un anumit moment din viaţa lor, respectiv un sfert din populaţia adultă a Europei. În România, mai puţin de un adult din zece a consumat droguri pe parcursul vieţii, spre deosebire de ţări precum Danemarca, Franţa şi Marea Britanie...