Cele mai citite
 


Covasna: Staţiunea Malnaş-Băi va fi reintrodusă anul viitor în circuitul turistic
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Staţiunea Malnaş-Băi, renumită pe vremuri datorită mofetelor şi apelor minerale cu proprietăţi curative, va fi reintrodusă anul viitor în circuitul turistic, după aproape un deceniu în care a fost lăsată în paragină.
Primarul localităţii, Kasleder Jozsef, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că săptămâna trecută Consiliul Local a semnat contractul de cumpărare a activelor turistice din localitate, devenind, practic proprietarul hotelului cu 50 de camere, al restaurantului, al bazei de tratament şi al unui teren de circa 30.000 de metri pătraţi, şi deja au început pregătirile pentru renovarea acestora.
Primarul a menţionat că activele au fost achiziţionate cu 300.000 de euro împreună cu Consiliul Judeţean Covasna, care a contribuit cu jumătate din sumă, iar atragerea de fonduri pentru reabilitarea şi reintroducerea staţiunii în circuitul turistic se va face tot în parteneriat.
Kasleder a mai spus că în paralel se vor efectua studii geologie şi foraje pentru a se identifica şi pune în valoare resursele de apă minerală din zonă, precum şi mofetele, emanaţii naturale de bioxid de carbon, folosite cu succes în tratarea bolilor cardiovasculare şi circulatorii.
Primăria Malnaş mai are un plan ambiţios ce prevede construirea unui aquaparc şi a unui centru wellness.
''Acesta este un proiect de perspectivă pe care am vrea să îl finalizăm în trei-patru ani, dar pentru început vrem să punem în funcţiune hotelul şi restaurantul pe care le-am cumpărat. Vrem ca cel târziu anul viitor acestea să funcţioneze, iar staţiunea să fie din nou plină de turişti'', a mai spus primarul.
În context, a amintit că tranzacţia a fost foarte avantajoasă pentru comunitate şi că aceasta va genera locuri de muncă pentru localnici.
''Zona este foarte frumoasă, de altfel şi prinţul Charles al Marii Britanii are o proprietate în apropiere, la Valea Zălanului, iar acest lucru ne va ajuta mult la promovarea brandului staţiunii şi atragerea turiştilor'', a mai spus Kasleder Jozsef.
Activele turistice din staţiunea Malnaş-Băi au fost cumpărate de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care, în urma procesului de privatizare, le-a achiziţionat în anul 2003 ''la pachet'' cu alte terenuri şi clădiri aflate în localităţile Sfântu Gheorghe, Vâlcele, Şugaş Băi, Turia şi Bixad.
Staţiunea Malnaş este atestată documentar din anul 1913, iar potrivit mărturiilor a atras de-a lungul timpului şi oameni celebri, precum poetul Ion Minulescu şi criticul literar Perpessicius. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: CJ solicită clădirea spitalului din Vâlcele pentru a muta secţia de pneumologie din Sfântu Gheorghe Consiliul Judeţean (CJ) Covasna vrea să mute Secţia de Pneumologie şi pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe în clădirea fostului Centru de patologie neuromusculară din Vâlcele, care a fost închis în urmă cu câteva luni, iar în acest scop a adoptat miercuri o hotărâre...
Primăria staţiunii Covasna a obţinut un milion de lei din fonduri UE pentru promovarea turismului balnear Primăria Covasna a câştigat un milion de lei din fonduri europene pentru promovarea turismului balnear şi resurselor naturale ale staţiunii, proiectul având ca scop creşterea atractivităţii zonei şi, implicit, a numărului de turişti.
Covasna: CJ solicită Ministerului Sănătăţii clădirea fostului spital din Vâlcele, care a fost închis Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Covasna solicită Ministerului Sănătăţii să transfere autorităţilor locale clădirea fostului Centru de patologie neuromusculară din Vâlcele, care a fost închis în urmă cu câteva luni.
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Covasna: Fonduri europene pentru reabilitarea Spitalului de Urgenţă, apă potabilă şi canalizare Conducerea Consiliului Judeţean Covasna mizează anul viitor pe aproximativ 128 de milioane de euro din fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii.
Covasna: Centrul de wellness şi mocaniţa, priorităţile anului în staţiunea Covasna Construirea unui centru de wellness şi reabilitarea traseului mocăniţei cu aburi sunt principalele priorităţi ale autorităţilor locale din staţiunea Covasna în anul 2012.