Cele mai citite
 


Crimă misterioasă, elucidată de Scotland Yard după 132 de ani
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un mister - vechi de 132 de ani în analele britanice - a fost rezolvat marţi de poliţie, care a identificat formal un craniu, descoperit recent în apropiere de Londra, ca fiind cel al unei femei asasinate în urmă cu peste un secol de servitoarea ei.
Datorită dosarelor poliţiei criminaliste a epocii şi metodelor moderne de datare prin carbon 14, medicul legist a putut stabili fără dubii că acel craniu este al Juliei Thomas, văduvă bogată de 55 de ani, care fusese ucisă şi tăiată în bucăţi de femeia ei de serviciu în vârstă de 29 de ani în 1879.

Craniul fusese găsit în octombrie 2010 de lucrători care extindeau casa celebrului producător şi realizator de la BBC David Attenborough, la Richmond, în sud-vestul Londrei. Or, această casă este situată foarte aproape de cea în care a trăit Julia Thomas.

Într-o duminică, întorcându-se de la biserică, aceasta fusese îmbrâncită pe scări şi strangulată de femeia ei de serviciu. Aceasta a tăiat-o apoi în bucăâi cu o secure, fierbând rămăşiţele victimei şi oferind grăsimea obţinută - potrivit rapoartelor epocii - s-o mănânce copii din împrejurimi ca şi cum ar fi fost slănină.

O cutie conţinând carne umană fusese găsită după puţin timp în Tamisa, care curge prin apropiere, iar apoi un picior al victimei într-un teren parcelat. Dar capul, niciodată.

Femeia de serviciu, care a uzurpat identitatea patroanei sale şi i-a preluat proteza dentară, a fost arestată în cele din urmă şi condamnată la moarte de un tribunal londonez.

După un secol, testele au arătat că craniul găsit aparţinuse unei femei albe, de vârstă aproximată în jur de 50 de ani şi fără dinţi, ceea ce a permis anchetatorilor să refacă pista şi să elucideze acest caz cunoscut la timpul respectiv sub denumirea de "Misterul de la Barnes".

Grădina în care a fost descoperit craniul adăpostea în secolul al XIX-lea un bar pe care îl frecventa slujnica.

"Este un caz fascinant şi un bun exemplu al modului în care vechile metode poliţieneşti, arhivele şi tehnologiile de vârf pot fi combinate", a subliniat comisarul Clibe Chalk de la Scotland Yard.AGERPRES/(Dan Gheorghiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Zgonea: Anchetatorii români clasifică corect exploatarea prin muncă;alte ţări folosesc termenul de crimă organizată Preşedintele Camerei Deputaţilor şi coordonator al Grupului Parlamentar pentru combaterea traficului de persoane, Valeriu Zgonea, a declarat marţi că anchetatorii români ştiu să clasifice corect cazurile de trafic de persoane, făcând referire la exploatarea prin muncă, în timp ce alte state "le acoperă"...
Kosovo: Deschiderea procesului unei reţele profilate pe traficul de organe Un număr de şapte persoane, majoritatea medici, acuzaţi că au participat la trafic şi transplanturi ilegale de organe într-o clinică din Pristina, au compărut marţi în faţa unui tribunal, a anunţat Misiunea Europeană de Poliţie şi Justiţie în Kosovo (EULEX), citată de AFP.
Ucigaşul cântăreţei Christina Grimmie a fost identificat Bărbatul care a împuşcat-o pe cântăreaţa americană Christina Grimmie şi apoi s-a sinucis a fost identificat de poliţie drept Kevin James Loibl, un tânăr în vârstă de 27 de ani din St. Petersburg, Florida, conform unui material publicat de Reuters.
Misiunea UE în Kosovo acuză doi bărbaţi de trafic de organe Misiunea europeană de justiţie şi poliţie în Kosovo /EULEX/ a acuzat un cetăţean turc şi altul israelian de trafic ilegal de organe la o clinică din Pristina, a anunţat luni EULEX, informează Reuters.
Raed Arafat: Un vot al deputaţilor pentru modificarea Legii antifumat - o crimă împotriva populaţiei şi sănătăţii noastre Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a scris vineri pe Facebook că un eventual vot al deputaţilor pentru a se permite fumatul în spaţii închise reprezintă "o crimă împotriva populaţiei şi sănătăţii noastre".
Violenţa în şcoli şi consumul de droguri - probleme reale pentru autorităţile locale, Poliţie, Biserică, politicieni Violenţa în şcoli şi consumul de droguri, etnobotanice, alcool şi tutun de către elevi au constituit principala temă a simpozionului organizat joi de Inspectoratul Şcolar al Sectorului 3 şi de deputatul PSD Gabriela Podaşcă, împreună cu Primăria Sectorului 3 şi Asociaţia Europeană pentru Siguranţă şi...