Cele mai citite
 


Crucea Roşie Română a lansat programul "Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici"
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie Română a lansat, în cadrul Galei 135 de ani de umanitate, proiectul "Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici", informează un comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES.
Proiectul, ai cărui beneficiari sunt persoanele în vârstă cu probleme de sănătate, fără susţinere din partea familiei sau a unui serviciu specializat, este structurat în trei componente distincte. Prima componentă o reprezintă activitatea voluntarilor, care asigură bătrânilor suport psihologic prin activităţi de socializare, îi ajută la plata facturilor sau la cumpărături; a doua componentă vizează îngrijirea acordată acestor vârstnici prin personal specializat, care se ocupă de igiena personală a bătrânilor sau a casei, de administrarea medicamentelor şi de prepararea hranei.
Cea de-a treia componentă reprezintă un element de noutate pentru România - telemedicina, care încorporează noile tehnologii în beneficiul persoanelor vulnerabile. În faza iniţială, acesta se va adresa persoanelor cu afecţiuni cardiace, oferind posibilitatea de a controla tensiunea arterială şi funcţiile inimii, în timp real, prin legătură telefonică cu un centru de comandă, unde un medic centralizează şi interpretează aceste date medicale.
Cea de-a doua etapă a proiectului prevede extinderea serviciilor de asistenţă de la distanţă, pentru toate categoriile de persoane vârstnice care locuiesc singure şi nu beneficiază de susţinerea familiei sau a altor aparţinători.
"Proiectul 'Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici' este unul foarte ambiţios şi mă bucur că a fost lansat într-un moment atât de important pentru Crucea Roşie Română, la împlinirea a 135 de ani de existenţă. Bătrânii reprezintă o categorie foarte vulnerabilă a semenilor noştri, care a beneficiat întotdeauna de atenţia voluntarilor Crucii Roşii Române. De această dată, după modelul proiectului pilot ce se derulează în filialele noastre din Bacău, Covasna şi Harghita, dorim să implementăm acest proiect la nivel naţional. Gala transmisă de TVR, pe 3 iulie, a fost un prim pas în colectarea de fonduri necesare derulării proiectului la nivelul fiecărei filiale de Cruce Roşie. Personalităţile care au acceptat să participe activ la acest proiect (Loredana, Nadia Comăneci, Margareta Pâslaru, Nicolae Voiculeţ, Smiley, Florin Piersic, Sergiu Nicolaescu, Mihai Trăistariu, Fuego, Florina Cercel, Floarea Calotă, Maia Morgenstern, Marcel Pavel, Venera Arapu, Andrei Păunescu) sunt un exemplu de implicare pentru fiecare dintre noi, în demersul Crucii Roşii de alinare a suferinţei bătrânilor noştri. Îi invit pe toţi cei care doresc să îşi manifeste solidaritatea faţă de vârstnicii mai puţin norocoşi, dar care merită un trai liniştit, decent şi demn, să o facă implicându-se în proiectul Crucii Roşii fie ca voluntari, fie prin donaţii, apelând sau trimiţând sms la liniile deschise special pentru această campanie", a spus preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană.
Liniile telefonice şi numărul de SMS vor fi disponibile până la 30 iulie 2011. Acestea sunt oferite gratuit de operatori şi nu se percepe TVA - în reţeaua Romtelecom: 0900.900.904 - donaţie de 2 euro/apel; 0900.900.906 - donaţie de 10 euro/apel; în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote: 876 - donaţie de 2 euro/SMS.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie Română a aniversat 135 de ani Crucea Roşie Română a marcat împlinirea a 135 de ani de la înfiinţare prin organizarea galei - 135 de ani de umanitate, în cadrul căreia a fost lansat, duminică seară, proiectul "Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici", menit să ajute persoanele în vârstă care nu au pe nimeni să le ajute şi au probleme...
Crucea Roşie Română aniversează 135 de ani Crucea Roşie Română, în parteneriat cu Televiziunea publică, va organiza, duminică, Gala Crucii Roşii - 135 de ani de umanitate.
Brăila: A fost lansat serviciul de telemedicină şi monitorizare cardiacă la distanţă Crucea Roşie a lansat la Brăila serviciul de telemedicină şi monitorizare cardiacă la distanţă pentru pacienţii din Insula Mare a Brăilei, în cadrul unui proiect-pilot intitulat 'Telemedicină la distanţă'.
Telemedicină şi monitorizare cardiacă la distanţă pentru locuitorii din Insula Mare a Brăilei Crucea Roşie va înfiinţa un serviciu de telemedicină şi monitorizare cardiacă la distanţă pentru locuitorii din Insula Mare a Brăilei, în cadrul unui proiect pilot intitulat 'Telemediciană la distanţă'.
Donaţie de 30.000 de dolari oferită Crucii Roşii Române pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţii Crucea Roşie Română a primit, joi, o donaţie în valoare de 30.000 de dolari pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţiile care au avut loc în vara acestui an.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.