Cele mai citite
 


Dolj: La Craiova s-ar putea construi un spital partener al AKH de la Viena
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Dolj şi Grupul de firme Vamed AG din Viena ar putea construi la Craiova, în parteneriat public-privat, un spital de urgenţă şi traumatologie de 300 de paturi care să funcţioneze în regim public şi să fie partener al spitalului AKH din Viena (Austria).
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că terenul pentru realizarea acestui spital va fi pus la dispoziţie de CJ care va asigura şi infrastructura aferentă şi utilităţile necesare funcţionării, iar firma Vamed, în baza unui parteneriat de circa 20 de ani cu CJ, va asigura o finanţare de 200 de milioane de euro.
'În acest moment, suntem în posesia scrisorii de intenţie prin care firma Vamed confirmă dorinţa de colaborare cu CJ Dolj în construirea unui spital de 300 de paturi la Craiova, într-un parteneriat public-privat. Este vorba de o investiţie de circa 200 milioane de euro în care CJ vine cu terenurile, circa 10-12 hectare şi cu utilităţile. În felul acesta, conform legii parteneriatului public-privat, va fi nevoie de foarte multe aprobări şi studii. Se va crea o entitate între cele unităţi, în condiţiile în care noi ne vom evalua terenurile şi investiţiile şi implicarea noastră şi în felul acesta vom aduce şi bani la bugetul CJ', a spus Prioteasa.
Acesta a afirmat că odată cu realizarea investiţiei, Spitalul de Urgenţă şi Traumatologie din Craiova va fi integrat în grupul de spitale operate de Vamed, în colaborare cu Universitate de Medicină din Viena, având ca ţintă obţinerea statutului de spital partener AKH Viena.
'În acest moment, ţelul nostru este ca acest spital să devină secţie şi partener al spitalului AKH din Viena. În felul acesta doctorii care doresc să facă practică sau să îşi dea doctorate în acest spital vor fi transferaţi la Craiova o perioadă de trei-şase luni de zile şi în felul acesta vom avea şi aici medici de elită care vor opera în această zonă. Spitalul va fi dotat cu un heliport, se va numi de Urgenţă şi de Traumatologie şi nu va lucra în mediul privat, ci se va adresa la fel ca alte spitale de stat tuturor oamenilor de rând care se vor putea spitaliza cu simpla asigurare medicală', a precizat preşedintele CJ Dolj.
Prioteasa susţine că, în momentul în care se va realiza acest spital la Craiova, doljenii şi oltenii nu vor mai sta cu ochii spre localităţi precum Timişoara, Tg.Mureş, Cluj-Napoca, Bucureşti sau chiar Viena unde merg să se trateze, 'ci întreaga Românie va sta cu ochii" pe ei.
'Este un drum anevoios, va fi nevoie de multe aprobări şi sper că în Consiliul Judeţean toată lumea va înţelege că este o instituţie a Craiovei, a Doljului, a Olteniei, a României în ultimă instanţă şi nu ar trebui să aibă foarte multe piedici'.
Firma Vamed este lider mondial în domeniul medical, în special în Uniunea Europeană, asigurând servicii de proiectare, realizare şi operare pentru zeci de spitale de renume din Europa, printre care se numără şi spitalul AKH din Viena unde a fost operat în urmă cu câţiva ani şi preşedintele Traian Băsescu, dar şi alte VIP-uri din România. AGERPRES/(A - Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalele private, ultima găselniţă printre investitori Investiţii-record în spitale au fost anuntate în ultima saptamâna pe piata locală, dupa ce doua proiecte de dimensiuni foarte mari au fost facute publice, unul de 200 mililoane euro la Craiova /sud-vest de Bucureşti/ si altul pentru o unitate de 27.000 mp în Bucuresti, scrie Ziarul financiar.
Dolj: CJ investeşte peste 12,5 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova Consiliul Judeţean Dolj scoate la licitaţie, începând de luna viitoare, lucrările pentru construirea unei clinici de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova, proiecte ce depăşesc 12,5 milioane de euro.
Dolj: Consiliul Judeţean cumpără echipamente medicale de 2,2 milioane lei pentru SJU Craiova Craiova, 22 sept /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dolj a decis să aloce suma de 2,2 milioane lei pentru achiziţia mai multor echipamente medicale care vor intra în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, cel mai mare spital din regiunea Oltenia, unde multe secţii sunt dotate precar. Cu aceşti...
Dolj: Consiliul Judeţean cumpără echipamente medicale de 2,2 milioane lei pentru SJU Craiova Craiova, 22 sept /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dolj a decis să aloce suma de 2,2 milioane lei pentru achiziţia mai multor echipamente medicale care vor intra în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, cel mai mare spital din regiunea Oltenia, unde multe secţii sunt dotate precar. Cu aceşti...
Prahova: Spital zonal de urgenţă la Sinaia, investiţie de şapte milioane de euro Autorităţile din Sinaia au început lucrările pentru realizarea în această staţiune de pe Valea Prahovei a unui spital regional de urgenţă care va deservi inclusiv judeţele Braşov şi Dâmboviţa, investiţia fiind estimată la şapte milioane de euro.
Dolj: Modernizarea ambulatoriului Spitalului Judeţean, întârziată cu peste doi ani pentru nerespectarea normelor sanitare Proiectul de modernizare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost întârziat doi ani şi jumătate, pentru că firma care l-a realizat iniţial nu a respectat normele sanitare şi de securitate la incendiu, apoi şi-a încetat activitatea în România, motiv pentru care Consiliul Judeţean...