Cele mai citite
 


EXCLUSIV Invazie de musculiţe şi căpuşe în municipiul Sibiu, din cauza lipsei dezinsecţiei
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sibienii au de suferit din cauza unei invazii de musculiţe agresive, care şi-au făcut apariţia miercuri, odată cu încălzirea vremii, după ce, în ultimele patru luni, a crescut tot mai mult numărul căpuşelor, după ce Primăria nu a mai făcut dezinsecţia în municipiu în ultimii patru ani.
"Şi noi am observat în zona sediului nostru o invazie de musculiţe mai mari şi mai multe decât de obicei şi apariţia unor furnici mai mari. Deocamdată nu ştim cauza apariţiei acestora, fiind posibil ca şi diferenţele mai mari de temperatură de la o zi la alta să favorizeze această invazie, însă o cauză este lipsa dezinsecţiei din oraş", a precizat, miercuri, pentru AGERPRES, dr. Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Cei care trebuie să evalueze situaţia sunt responsabilii Primăriei municipiului Sibiu şi cei de la Direcţia de Sănătate Publică.
Contactată de AGERPRES, Daniela Costa, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu, a recunoscut că ultima dezinsecţie a fost făcută în Sibiu în 2007. Primăria nu a reuşit să ia nicio măsură împotriva invaziei insectelor în ultimii patru ani, din lipsa banilor, conform explicaţiilor oficiale.
"Primăria a reuşit să facă ultima dezinsecţie în anul 2007. De atunci până în prezent nu s-au făcut lucrări de dezinsecţie, din lipsa alocării banilor. Ultimii ani au însemnat reduceri bugetare, ceea ce a dus la lipsa fondurilor pentru dezinsecţie. În acest an există prevăzută suma de 63.900 de lei, iar lucrările vor începe cel mai probabil de săptămâna viitoare", a explicat Daniela Costa.
Invazia de musculiţe creează deocamdată doar disconfort sibienilor, în timp ce căpuşele au făcut ca 430 de persoane să apeleze la ajutorul medicilor de la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean, a precizat, pentru AGERPRES, Raluca Puşcă, purtătorul de cuvânt al spitalului. AGERPRES/(A - Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Spitalele, asaltate în ultimele 48 de ore de zeci de pacienţi înţepaţi de căpuşe, majoritatea copii Aproape toate spitalele din judeţul Sibiu au fost asaltate în weekend de pacienţi înţepaţi de căpuşe, cei mai mulţi fiind copii, înregistrându-se 41 astfel de cazuri, mai mult de jumătate din totalul celor monitorizate săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, Krisztina Gaal, de la Direcţia...
Epidemiologul şef al DSP Sibiu crede că este posibil să existe mai multe persoane înţepate de căpuşe Epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Georgeta Marga, crede că este foarte posibil să existe mai multe persoane înţepate de căpuşe decât numărul raportat oficial, chiar dacă fiecare clinică privată din judeţ care face teste pentru boala Lyme este obligată să raporteze la DSP fiecare...
Sibiu: Numărul pacienţilor înţepaţi de căpuşe, mai mare decât anul trecut Numărul pacienţilor înţepaţi de căpuşe de la începutul anului până în prezent este mai mare faţă de cel de anul trecut fiind vorba deja de 17 sibieni care s-au prezentat la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean, cel mai mare spital public din judeţ, a precizat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...
Sibiu: Primii pacienţi înţepaţi de căpuşe, în judeţul cu cele mai multe cazuri din ţară în 2012 La Secţia de Urgenţă a Spitalului Clinic Judeţean din Sibiu s-au înregistrat în ultima săptămână primele patru cazuri de pacienţi înţepaţi de căpuşe din 2013, după ce şi în 2012 judeţul Sibiu a ocupat locul întâi în ţară într-un top al celor mai multe cazuri de înţepaţi de căpuşe şi îmbolnăviri cu Lyme...
Bihor: Medicii atrag atenţia asupra riscului parazitării cu căpuşe Oradea, 12 apr/ Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor atrage atenţia asupra riscului parazitării cu căpuşe, în 2015 fiind înregistrate cu 40% mai multe cazuri faţă de 2014.
Sibiu: De trei ori mai puţini pacienţi cu boală Lyme faţă de anul trecut Numărul sibienilor înţepaţi de căpuşe şi cu boală Lyme a scăzut în acest an faţă de 2015, potrivit datelor furnizate joi, AGERPRES, de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu.