Cele mai citite
 


Hugo Chavez a prezidat de la distanţă parada militară organizată de Ziua Independenţei în Venezuela
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, care se restabileşte după operaţia de cancer, a prezidat - marţi, din palatul prezidenţial Miraflores, în Caracas - parada militară organizată cu prilejul bicentenarului independenţei ţării sale.
A doua zi după revenirea din Cuba, unde a suferit o intervenţie chirurgicală, liderul socialismului de stat latino-american a salutat noua independenţă a Venezuelei, obţinută - potrivit lui - sub mandatele sale, în faţa intereselor companiilor multinaţionale, a puterilor străine şi a burgheziei venezuelene.

"Nu avem un mod mai bun de a celebra această zi aşteptată de atât timp decât ca stat independent aşa cum suntem din nou. Nu mai suntem o colonie şi nu vom mai fi niciodată", a declarat el.

Mii de persoane care scandau "A revenit ! A revenit !" i-au urmărit discursul pe un ecran uriaş, desfăşurat pe Bulevardul Oamenilor Iluştri din Caracas, urmat de o paradă militară în care a atras atenţia în special armamentul achiziţionat în ultimii ani din Rusia şi China, aliaţi ai regimului Chavez.

Preşedinţii Jose Mujica /Uruguay/, Fernando Lugo /Paraguay/ şi Evo Morales /Bolivia/, precum şi miniştri ai afacerilor externe ai mai multor ţări din America Latină au fost prezenţi la celebrări.

Hugo Chavez şi-a invitat compatrioţii să sărbătorească împreună cu el în 2021 bicentenarul bătăliei de la Carabobo, care a marcat înfrângerea definitivă a trupelor spaniole, după zece ani de la proclamarea independenţei.

El este candidat la propria succesiune în alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului 2012 şi nu şi-a ascuns intenţia de a guverna până în 2021. "Ne îndreptăm spre 24 iunie 2021 pentru a celebra cei 200 de ani de la consolidarea independenţei naţionale. Mergem în această direcţie, cu ajutorul lui Dumnezeu. Aceasta nu este doar revenirea lui Chavez, ci deplina independenţă", a exclamat Chavez.

De asemenea, şeful statului şi-a îndemnat partizanii "să-i învingă pe cei din afara Venezuelei care vor să le atace patria şi independenţa".

Niciunul dintre liderii reprezentativi ai opoziţiei nu a participat la defilare. "Celebrarea nu aparţine niciunui guvern şi niciunei persoane. Ea aparţine tuturor venezuelenilor", a asigurat într-un comunicat Coaliţia opoziţiei pentru Unitate Democratică.AGERPRES/(Dan Gheorghiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
Timiş: Septuagenar cu cancer la prostată, operat cu succes printr-o intervenţie chirurgicală robotică O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara a efectuat, luni, prima operaţie cu un robot ultraperformant efectuată în cazul unui pacient de peste 70 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată.
Vasectomia nu creşte riscul de cancer de prostată (studiu) Vasectomia, o intervenţie chirurgicală la care apelează bărbaţii care nu doresc să aibă copii, nu creşte riscul de a face cancer de prostată, a anunţat, marţi, American Cancer Society, potrivit Mail Online.
De ziua lui Hugo Chavez, venezuelenii l-au sărbătorit năşind o sondă petrolieră Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, aflat în prezent în tratament pentru cancer, a fost forţat de împrejurări să-şi serbeze joi cea de-a 57-a aniversare într-un cadru mai mult decât restrâns, dar şi-a invitat simpatizanţii să sărbătorească împreună cu el ziua sa de naştere peste 10 ani, relatează RCTV...
Cluj: Intervenţie chirurgicală transmisă în premieră mondială, în direct, în sistem 3D O echipă de medici români şi italieni a realizat, vineri, în premieră mondială, la Spitalul Municipal Clujana, o operaţie care a fost transmisă în direct, în sistem 3D. Astfel, o grupă de 30 de medici rezidenţi şi de studenţi au putut viziona, în timp real, ceea ce în mod normal nu vede decât chirurgul...
Hugo Chavez, un preşedinte 'du-te-vino' Preşedintele venezuelean s-a reîntors în Cuba pentru o nouă şedinţă de radioterapie. Din 24 februarie când a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, Hugo Chavez nu a stat decât zece zile la Caracas. Tratamentul şi boala de cancer cu care se confruntă Chavez şi - conducerea acestei ţări latino-americane...