Cele mai citite
 


Inculpaţii din 'Dosarul Ţăndărei' vor ridicarea unor interdicţii, pentru a-şi lucra pământul
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Avocaţii unor inculpaţi din ''Dosarul Ţăndărei'', trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, spălare de bani şi constituire a unui grup de criminalitate organizată, au solicitat miercuri Curţii de Apel Târgu Mureş să ridice interdicţia de părăsire a localităţii, pentru ca aceştia să-şi poată lucra pământul şi pentru a se putea îngriji de sănătate.
Avocaţii şi inculpaţii au solicitat Curţii de Apel Târgu Mureş să menţină sentinţa Tribunalului Harghita din data de 1 aprilie 2011 - al cărei recurs s-a judecat miercuri, la Târgu Mureş - prin care măsura de interdicţie de părăsire a localităţii era înlocuită cu cea de a părăsi ţara.
Avocaţii au cerut instanţei că prin renunţarea la interdicţia de a părăsi localitatea clienţii lor ar putea să îşi lucreze pământul, aflat în afara oraşului Ţăndărei, şi vor putea merge la spitalele din ţară pentru a se îngriji, întrucât Spitalul din Ţăndărei a fost închis de Ministerul Sănătăţii. Aceştia au depus adeverinţe care să dovedească faptul că Spitalul din Ţăndărei a fost desfiinţat, din 1 aprilie 2011, iar inculpaţii sunt bolnavi, fie au copii minori în întreţinere şi rude în vârstă care necesită deplasarea la alte spitale.
Apărătorii au mai spus că inculpaţii, deşi sunt eliberaţi din arest preventiv, sunt ţinuţi în ''colivie'', iar astfel nu-şi pot asigura traiul zilnic, pentru că sunt puşi în imposibilitatea de a-şi lucra pământul.
Avocaţii au mai solicitat şi eliberarea din arest preventiv a doi inculpaţi - Nicolae Florian şi Drăguşin Gheorghe Ion - care au fost introduşi în arest abia după emiterea unor mandate europene.
Procurorul DIICOT prezent la judecarea recursului formulat împotriva sentinţei Tribunalului Harghita, care a decis înlocuirea interdicţiei de a părăsi localitatea, dar şi restituirea dosarului la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT - Structura centrală pentru refacerea actului de sesizare, pentru o serie de vicii constatate, a arătat că nu poate fi de acord cu înlocuirea interdicţiei de părăsire a localităţii cu cea de a părăsi ţara.
În plus, acesta a spus că având în vedere activitatea inculpaţilor care este consemnată în dosar constată că brusc aceştia s-au apucat de lucrat pământul.
Procurorul a subliniat că inculpaţii sunt cercetaţi pentru infracţiuni deosebit de grave care aduc atingere atât unor minori, cât şi imaginii ţării peste hotare şi că nu trebuie invocate doar drepturile inculpaţilor, atât timp cât victimele nu beneficiază de respectarea acestora.
Curtea de Apel Târgu Mureş se va pronunţa, vineri, la ora 11,00, asupra recursului formulat împotriva sentinţei Tribunalului Harghita.
În acest dosar Buzoneanu Radian, Dumitru Aron, Dumitru Tase, Drăguşin Gheorghe Ion, Radu Constantin, Radu Drăguşin, Drăguşin Marius Costel, Drăguşin Petrică, Mitu Ion, Niculae Marian, Niculae Mircea, Radu Marian, Schian Florian, Schian Sile, Schian Marcel, Schian Nicolae, Voicu Ilie, Drăguşin Augustin, Drăguşin Dobrin, Niculae Florian, Radu Ilie, Stan Colonel, Marcu Marian, Stoian Nelu, Niculae Alidon au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, spălare de bani şi constituire a unui grup de criminalitate organizată.
Inculpaţii Niculae Marian, Niculae Mircea, Radu Constantin şi Radu Drăguşin sunt trimişi în judecată şi pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.
Potrivit rechizitoriului, reţeaua din Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, este acuzată că profita de romii săraci, care primeau împrumuturi, nu le puteau restitui şi, în schimb, îşi dădeau copiii celor de la care luaseră banii. În acest fel copiii ajungeau la cerşit sau furat în Marea Britanie.
Din documente reiese că la percheziţiile efectuate la domiciliile inculpaţilor au fost găsite două pistoale-mitralieră AKM, cinci arme de vânătoare, un pistol cu gaze şi unul cu bile. Au mai fost de asemenea descoperite automobile de lux, bijuterii şi importante sume de bani, precum şi procuri pentru încredinţarea minorilor care au fost duşi în Marea Britanie pentru cerşetorie şi mici infracţiuni, precum şi pentru încasarea asigurărilor sociale. AGERPRES/(AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DNA: Asistent la cabinetul medical al IPJ Argeş, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi şantaj Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Gabriel Necula, asistent la cabinetul medical al IPJ Argeş, pentru trafic de influenţă şi şantaj.
DNA a trimis în judecată un medic oncolog pentru 52 de infracţiuni de luare de mită Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a medicului specialist în oncologie Csiki Csongor, şef al Compartimentului Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc şi coordonator judeţean al Programului...
Municipiul Târgu Mureş nu va renunţa la ideea de a avea un spital teritorial, susţine Dorin Florea Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea nu renunţă la ideea de a avea un spital teritorial, chiar dacă Ministerul Sănătăţii a indicat trei unităţi sanitare regionale care ar putea fi construite din fonduri europene în alte trei...
DNA: Două inculpate au fost trimise în judecată într-un dosar privind zeci de pensionări medicale frauduloase Daniela Victoriţa Pavel şi Vasila Laţiu au fost trimise în judecată de procurorii Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA, în stare de arest la domiciliu, într-un dosar privind fraude cu dosare de pensionare pe motive medicale.
ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 6 OCTOMBRIE * Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Radu Ţibichi, a anunţat, joi, la Târgu Mureş, în deschiderea Conferinţei Naţionale de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că în urma introducerii cardului naţional de sănătate s-a creat un beneficiu de peste 100 milioane de euro...
Mureş: Medicul ortoped, surprins în flagrant în timp ce primea 800 de euro de la un pacient, propus pentru arestare preventivă Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a anunţat, marţi, că a solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă pentru 30 de zile a medicului ortoped Adrian Dumitru Ivănescu, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, care a fost surprins în flagrant delict, în urmă cu o zi, în...