Cele mai citite
 


Îngrijirea bolnavilor în spitalele din Ungaria, în pericol din cauza intransigenţei furnizorilor
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Îngrijirea bolnavilor în spitalele din Ungaria va fi serios afectată în următoarea jumătate de an, deoarece furnizorii diferitelor servicii necesare funcţionării unităţilor medicale au înăsprit condiţiile de livrare, scrie miercuri ziarul Magyar Hirlap, citat de MTI.
Un număr tot mai mare de companii care furnizează medicamente, echipamente şi aparatură medicală, precum şi alimente solicită plata cash pentru aceste servicii. În plus, unele companii condiţionează furnizarea serviciilor de plata imediată a unei părţi din datoriile pe care le au spitalele, a declarat şeful federaţiei spitalelor din Ungaria, Jeno Racz, după o întâlnire avută marţi cu reprezentanţii principalilor furnizori.

În prezent, tot mai puţine companii vor să accepte eşalonarea plăţii datoriilor. Unele trimit spitalelor notificări privind oprirea curentului sau gazelor, chiar în ziua următoare scadenţei facturilor, a susţinut Jeno Racz.

Experţii sunt de acord că o parte a problemei o reprezintă criza financiară, care a forţat băncile să acorde companiilor împrumuturi sub condiţii mult mai stricte, scrie Magyar Hirlap. Dar o îngrijorare mai mare pentru aceşti furnizori este tendinţa recentă a unor spitale de a lăsa neplătite facturi în valoare de sute de milioane până la miliarde de forinţi.AGERPRES/(Mariana Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Târgul de aparatură medicală Ar-Medica, a 16-a ediţie Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad organizează între 5 şi 7 noiembrie cea de a 16-a ediţie a târgului internaţional Ar-Medica, specializat în medicină, aparatură medicală, aparatură de laborator, farmacie, stomatologie, optică, ortopedie şi servicii conexe. Evenimentul se va...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Iaşi: Aparatură medicală de ultimă generaţie, donată Spitalului de Pediatrie ''Sfânta Maria'' Spitalul de Pediatrie ''Sfânta Maria'' din Iaşi a primit, joi, echipamente medicale în valoare de 41.000 de euro drept donaţie din partea unei organizaţii neguvernamentale.
Arad: Aparatură medicală de peste jumătate milion de euro adusă la noua secţie de cardiologie de la SCJU Aparatură medicală în valoare de peste 500.000 euro a fost descărcată, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru dotarea noii secţii private de cardiologie intervenţională care va funcţiona în cadrul unităţii medicale.
Arad: Ultimele pregătiri pentru a XVIII-a ediţie a Târgului AR - MEDICA Peste 100 de firme, reprezentând producători, importatori şi distribuitori din România, Germania şi Ungaria de echipamente medicale, vor participa, în perioada 3 - 5 noiembrie, la cea de a XVIII-a ediţie a Târgului AR-MEDICA, ce va avea loc la Complexul Expo Arad Internaţional.
Europa de Est se confruntă cu exodul medicilor şi asistentelor Salariile mici şi condiţiile de muncă proaste îi împing pe angajaţii din sectoarele sanitare est-europene să emigreze, fapt ce evidenţiază lipsa stabilităţii şi durabilităţii sectorului, transmite vineri agenţia de ştiri Inter Press Service (IPS), care susţine că situaţia este critică, şi pune în pericol...