Cele mai citite
 


Madridul va solicita UE 80 de milioane de euro despăgubiri pentru agricultorii spanioli
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spania va solicita Uniunii Europene despăgubiri în valoare de 80 de milioane de euro pentru prejudiciul suferit de agricultura sa, în contextul în care castraveţii spanioli au fost incriminaţi din greşeală în cazul epidemiei mortale de E.coli, relatează AFP.
Guvernul spaniol va face această solicitare pentru a compensa 'impactul' acestei erori, a precizat ministrul agriculturii Rosa Aguilar. Ţara a anunţat încă de la începutul lui iunie că va reclama 'ajutoare extraordinare' din partea UE, inclusiv 'despăgubiri'.
Fiind suspectaţi iniţial de autorităţile germane că s-ar afla la originea unei epidemii de diaree sanguinolentă, ce a făcut până acum 48 de morţi în Europa, castraveţii spanioli au fost ulterior absolviţi de suspiciuni, iar Germania a identificat în cele din urmă seminţele germinate ca fiind sursa epidemiei.
Însă această alertă, ce a durat aproape două săptămâni, a condus la scăderea exporturilor de fructe şi legume în Europa, împingând UE să propună un ajutor de 210 milioane de euro pentru agricultorii afectaţi.
Federaţia spaniolă a producător-exportatorilor de fructe şi legume /FEPEX/ a apreciat în primă fază pierderile pentru ţară la 225 de milioane de euro pe săptămână. Asociaţia organizaţiilor de agricultori şi crescători de animale /COAG/ a avansat ulterior cifra de 350 de milioane de euro în total.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
E.coli: Germania solicită despăgubiri de 16 milioane de euro din partea UE Agricultorii germani solicită 16 milioane de euro despăgubiri din partea Uniunii Europene pentru prejudiciile legate de contaminarea în mai şi iunie cu bacteria E.coli, transmite AFP.
UE critică Germania pentru modul în care a gestionat criza provocată de bacteria E. coli Comisarul european pentru sănătate, John Dalli, a avertizat Germania că a tras concluzii premature şi incorecte cu privire la sursa contaminării produselor alimentare, concluzii care au provocat panică la nivelul întregii Europe, afectând exporturile de legume, transmite marţi AP.
UE, prinsă între Spania şi Germania în 'războiul castravetelui' Uniunea Europeană /UE/ a răspuns la nemulţumirea crescândă generată de felul în care a gestionat focarul de infecţie cu bacteria E. coli propunând compensaţii în valoare de 150 de milioane de euro pentru miile de fermieri forţaţi să-şi distrugă culturile într-o încercare disperată de a opri epidemia...
Bacteria Eceh: agricultorii germani cer UE să-i sprijine mai mult Preşedintele Federaţiei agricultorilor germani (DBV) Gert Sonnleitner a cerut Uniunii Europene să sporească ajutorul acordat agricultorilor europeni loviţi de consecinţele epidemiei de diaree hemoragică, soldată cu 33 de morţi în Europa, informează AFP.
Bacteria EHEC: Spania se plânge Germaniei şi UE Spania s-a plâns Germaniei şi Uniunii Europene în legătură cu procedura urmată după detectarea pe teritoriul german a unor cazuri de infecţie cu bacteria intestinală EHEC (E.coli enterohemoragic), care ar proveni din castraveţi spanioli, a anunţat vineri secretarul de stat pentru mediul rural şi apă...