Cele mai citite
 


Măsuri anticaniculă dispuse de primarul general al Capitalei
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat, miercuri, responsabililor din subordine să pună în aplicare planul de măsuri anticaniculă, având în vedere temperaturile ridicate anunţate de meteorologi pentru următoarele zile.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) remis AGERPRES, Administraţia Spitalelor a amenajat în zone cu trafic pietonal intens corturi - la Universitate - Facultatea de Arhitectură, la Cişmigiu - în faţa Prefecturii, la Piaţa Romană - în dreptul staţiei de metrou, la intrarea Charles de Gaulle din Parcul Herăstrău, la Piaţa 11 iunie, precum şi la Gara de Nord.
De asemenea, în pasajul de la Universitate şi în complexul Grozăveşti funcţionează două puncte de prim ajutor, unde bucureştenii pot beneficia de servicii medicale, apă şi aer condiţionat.
În toate aceste locuri, personalul medical se află la dispoziţia bucureştenilor în intervalul 12,00-18,00, iar Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a fost alertat şi va lucra în strânsă colaborare cu Administraţia Spitalelor pentru a interveni în situaţii de urgenţă.
În acelaşi timp, la solicitarea primarului general, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a întreprins demersurile necesare pentru a asigura în locurile aflate în administrarea sa asistenţă medicală de prim ajutor. În acest sens, ALPAB a pus la dispoziţia cetăţenilor 12 puncte fixe de prim ajutor, respectiv în Parcul Herăstrău - trei corturi, în Parcul Tineretului - două corturi şi câte unul în parcurile Cişmigiu, Izvor, Carol, Floreasca, Unirii, Circului şi Bordei.
Corturile vor fi dotate cu pat, apă potabilă, trusă medicală şi stativ pentru perfuzii.De asemenea, vor fi disponibile patru ambulanţe care vor acoperi zonele menţionate, pregătite să intervină ori de câte ori sunt solicitate.
Pentru a preveni dezvoltarea unor focare de infecţie, Sorin Oprescu a solicitat şi operatorilor de salubrizare ridicarea în regim de urgenţă a acumulărilor necontrolate de deşeuri de pe raza Bucureştiului.
Totodată, operatorilor li s-a cerut să spele şi să stropească principalele artere şi bulevarde din Capitală la primele ore ale dimineţii, seara sau pe parcursul nopţii, astfel încât să nu fie influenţat indicele de confort termic. AGERPRES/(AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Corturi şi puncte de prim ajutor puse la dispoziţia bucureştenilor de PMB Primarul general, Sorin Oprescu, a solicitat responsabililor din Primăria Municipiului Bucureşti, să pună în aplicare planul de măsuri anticaniculă având în vedere temperaturile ridicate anunţate de meteorologi pentru următoarele zile, informează un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.
Măsuri suplimentare anticaniculă solicitate de primarul general al Capitalei Bucureştenii au la dispoziţie, începând de luni, 25 de corturi anticaniculă şi puncte de prim-ajutor, ca urmare a solicitării primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, de suplimentare a măsurilor anticaniculă, având în vedere temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile.
Sorin Oprescu solicită continuarea măsurilor de combatere a efectelor caniculei Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat reprezentanţilor direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) să continue măsurile de combatere a efectelor caniculei, având în vedere avertizarea de cod galben din această perioadă, informează un comunicat al...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Primăria Municipiului Bucureşti suplimentează măsurile anticaniculă Primăria Municipiului Bucureşti a decis suplimentarea măsurilor anticaniculă, având în vedere avertizările de caniculă ale meteorologilor pentru zilele următoare.
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti asigură asistenţa medicală sâmbătă cu 90 de echipaje, plus patru din privat Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov, a declarat, pentru AGERPRES, că în cursul zilei de sâmbătă asistenţa medicală va fi asigurată cu 90 de echipaje, dintre acestea 57 fiind pentru urgenţe, iar restul pentru consult şi transport pacienţi, patru fiind echipaje...