Cele mai citite
 


Olt: Directorul Spitalului Caracal solicită prefectului implicare în rezolvarea problemelor din sănătate
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului Municipal Caracal, Octavian Popescu, i-a cerut, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul UNPR Olt, prefectului Leonid Moisiu să se implice în rezolvarea problemelor din sistemul sanitar.
Octavian Popescu reproşează prefectului şi Instituţiei Prefectului Olt pasivitate faţă de ce se întâmplă cu spitalele din judeţ în contextul în care la Caracal s-a înjumătăţit finanţarea spitalului faţă de anul trecut.
"Am constatat din partea dumneavoastră şi a instituţiei pe care o reprezentaţi o atitudine profund indiferentă, pasivă şi absentă în această problemă. (...) Vă solicit să vă respectaţi atribuţiile şi să procedaţi de îndată la o analiză profundă a funcţionalităţii actului medical din judeţ, să înţelegeţi bine situaţia creată şi riscurile majore cu care se confruntă populaţia. Mă aştept să adoptaţi o poziţie fermă privind sănătatea şi viaţa oamenilor, pe care apoi să o promovaţi la CNAS şi la Ministerul Sănătăţii", se arată în scrisoarea deschisă a managerului spitalului din Caracal.
Acesta susţine că în timp ce anul trecut media lunară a pacienţilor externaţi din Spitalul Caracal a fost de 2.000 de persoane şi finanţarea a fost tot pentru 2.000 de pacienţi lunar, anul acesta numărul de pacienţi ai spitalului s-a menţinut tot la 2.000 lunar, dar CAS nu acceptă să finanţeze decât serviciile medicale acordate pentru 1.000 de pacienţi.
Prefectul Leonid Moisiu a declarat că nu doreşte să comenteze afirmaţiile politicienilor, Octavian Popescu fiind vicepreşedinte al UNPR Olt, dar situaţia din sănătate s-a aflat permanent pe agenda sa şi periodic aspecte din acest domeniu sunt dezbătute în cadrul Colegiului Prefectural. AGERPRES/(A, AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina nu şi-au primit salariile la timp Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Nicu Vladu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că unitatea spitalicească nu a plătit la timp salariile angajaţilor şi a solicitat audienţă la premier şi la şeful statului pentru a le aduce la cunoştinţă realitatea din sistemul sanitar românesc...
Olt: Medicii de familie au decis să nu semneze noul contract cadru Slatina, 22 feb /Agerpres/ - Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Olt, Viorel Rădulescu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că medicii de familie din judeţul Olt nu vor semna noul contract cadru pe anii 2011-2012.
Olt: DSP propune distribuirea gratuită de apă plată pentru copii Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Olt, medicul Andrei Iordache, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce va face demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru distribuirea în mod gratuit a unei cantităţi de apă plată copiilor cu vârste de până la un an, care beneficiază...
Olt:Reprezentanţii medicilor speră să nu se ajungă la măsuri extreme de protest pentru soluţionarea revendicărilor personalului din Sănătate Vicepreşedintele filialei Olt a Colegiului Medicilor, doctorul Petru Grigore, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că speră să nu se ajungă la demisii în bloc ale medicilor, ca măsură extremă de protest faţă de nerezolvarea unor revendicări ale personalului din sistemul de sănătate, ci să aibă...
Olt: La Spitalul Slatina se tratează pacienţi care nu au alte posibilităţi, potrivit unor experţi italieni Experţi italieni în managementul unităţilor sanitare care au făcut un audit privind organizarea şi gestionarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că la această unitate sanitară se tratează în general pacienţi care nu au alte posibilităţi.
Cseke Attila: Cele mai multe investiţii pentru spitale le-au făcut autorităţile Capitalei Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că după transferarea managementului asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale, cele mai multe investiţii, la un an de la descentralizare, le-a făcut Capitala, urmată de Cluj.