Cele mai citite
 


Peste patru milioane de certificate de emisii de gaze cu efect de seră au fost tranzacţionate anul acesta la BRM
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 4,1 milioane de certificate de emisii de gaze cu efect de seră au fost tranzacţionate în 2011 în ringul Bursei Române de Mărfuri (BRM), ceea ce reprezintă peste 5,4% din plafonul anual alocat României în perioada 2008 - 2012, care se cifrează la 75,9 milioane tone/an, informează BRM.
'Un certificat de emisii de gaze cu efect de seră conferă dreptul de a emite o tonă de dioxid de carbon echivalent într-o perioadă definită. Pentru perioada 2008 - 2012, plafonul european este 2,08 miliarde tone de emisii anual', precizează comunicatul.
Bursa Română de Mărfuri este o companie privată de interes public, înfiinţată în noiembrie 1992, prima şedinţă de tranzacţionare având loc în data de 10 decembrie 1992. Pe Piaţa la disponibil se tranzacţionează mărfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de mărfuri, în ringurile specializate: produse petroliere, energie electrică, gaze naturale, certificate CO2, cărbune, mărfuri generale, materiale de construcţii, legume şi fructe, cereale, medicamente şi ringul contractelor de procesare combustibili. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Reducerea cu 30% a emisiilor de gaze cu efect de seră în UE aduce beneficii financiare considerabile statelor membre O reducere cu 30% a emisiilor de gaze cu efect de seră în Uniunea Europeană este nu numai posibilă, ci poate aduce beneficii financiare considerabile statelor membre, arată un raport recent al Climate Action Network Europe, citat de Reţeaua de Acţiune pentru Climă România (RACRO).
O lume cu un regim alimentar vegetarian ar fi o lume mai sănătoasă şi mai bogată (studiu) Printr-un consum mai mic de carne şi mai mare de fructe şi legume, lumea ar putea evita câteva milioane de decese până în 2050, ar putea reduce substanţial emisiile de gaze cu efect de seră şi ar economisi câteva miliarde de dolari din sumele destinate asistenţei medicale şi daunelor climatice, se arată...
Greenpeace România – Stop poluării în energie! Greenpeace recomandă Guvernului o strategie energetică fără poluare Energie curată, reducerea emisiilor provocate de gazele cu efect de seră și un consum responsabil al resurselor – acestea au fost măsurile recomandate de Greenpeace România pentru viitoarea strategie energetică națională.
Campania '5 porţii de legume, fructe sau suc de fructe', în grădiniţe Peste 400 de grădiniţe din România şi aproximativ 1.500 din Polonia participă la campania "5 porţii de legume, fructe sau suc de fructe", care promovează consumul de legume şi fructe de către copii, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Naţionale a Producătorilor de Sucuri.
ÎNCÃLZIRE GLOBALÃ Legătura ascunsă dintre antibioticele folosite în domeniul creşterii animalelor şi încălzirea climei Un studiu internaţional publicat în Proceedings of thE Royal Society B a scos în evidenţă o legătură, nemenţionată până acum, între utilizarea antibioticelor în creşterea animalelor şi emisiile de gaze cu efect de seră (GES), cu o posibilă influenţă asupra încălzirii climatice, scrie luni lemonde.fr...
Acţiunile Transelectrica şi Transgaz pot atinge noi maxime post-criză în următoarele luni (brokeri) Monopolurile în domeniul transportului de gaze naturale şi energie electrică - Transgaz (TGN) şi Transelectrica (TEL) - vor rămâne în topul preferinţelor investitorilor la bursă în anul 2015, datorită dividendelor foarte mari, susţin analiştii casei de brokeraj Tradeville.