Cele mai citite
 


Prima persoană care va atinge 150 de ani s-a născut deja, spun oamenii de ştiinţă
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima persoană care va atinge 150 de ani s-a născut deja, potrivit unor oameni de ştiinţă. Mai mult, Aubrey De Grey este de părere că primul om care va trăi 1.000 de ani se va naşte şi el în curând, scrie Daily Mail de miercuri.
Aubrey De Grey, gerontolog şi director ştiinţific la o fundaţie care se ocupă cu cercetări asupra longevităţii, susţine că doctorii vor avea în curând instrumentele necesare pentru 'vindecarea' bătrâneţii. Acest lucru se va realiza, potrivit lui, prin alungarea tuturor bolilor şi lungirea vieţii pe timp nedeterminat.

Dr De Grey arată: 'Aş fi de părere că avem şanse 50/50 să controlăm medical îmbătrânirea în următorii 25 de ani.' Medicul britanic spune că va veni o vreme când oamenii vor merge la doctor periodic pentru 'întreţinere', care va include terapii genetice, terapii cu celule stem, stimularea imunităţii şi o serie de alte tehnici medicale avansate, destinate să-i păstreze în formă.

Dr De Grey descrie bătrâneţea ca pe o acumulare pe întreg parcursul vieţii de diverse tipuri de alterări moleculare şi celulare în corp. Cu câtă vreme şi cât de repede va creşte speranţa de viaţă - este o problemă dezbătută pe larg în prezent, însă tendinţa este clară. În fiecare an se adaugă la speranţa de viaţă trei luni în medie, iar experţii apreciază că pe glob vor exista un milion de centenari în 2030. Pentru comparaţie, cea mai bătrână persoană din lume înregistrată până în prezent a murit la 122 de ani şi în Japonia existau peste 44.000 de centenari în 2010.

Dr De Grey împarte tipurile de degradare produse de îmbătrânire în şapte mari categorii, pentru care s-ar putea dezvolta tehnici reparatorii dacă ideea lui privind 'întreţinerea' va deveni realitate. 'Terapia cu celule stem este parte a acestui proces, fiind destinată să repare un anumit tip de degradare - pierderea de celule, atunci când acestea mor şi nu sunt înlocuite automat. Procedeul se află acum în teste clinice (pe oameni)', spune doctorul.

Afecţiunile cardiovasculare sunt cauza principală a deceselor legate de vârstă, iar cercetătorii mai au un drum lung de parcurs până să ofere remedii.

Aubrey De Grey este de părere că prima persoană care va trăi 1.000 de ani se va naşte probabil în mai puţin de 20 de ani după ce primul om va ajunge la 150.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O dietă scăzută în calorii, remediu contra îmbătrânirii Adoptarea în mod periodic a unei diete care imită efectele ajunării poate avea o amplă gamă de beneficii şi, mai ales, poate amâna îmbătrânirea, potrivit unui studiu condus de profesorul Valter Longo de la University of Southern California (USC) din Statele Unite, preluat de cotidianul ABC şi site-ul...
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.
Vacanţele asociate cu meditaţia şi yoga pot creşte speranţa de viaţă (studiu) Un nou studiu ce compară efectele pe care le au asupra corpului un ''retreat'' de meditaţie sau yoga şi o simplă vacanţă a dus la concluzia că ambele opţiuni scad nivelul stresului, cresc funcţia imună a organismului şi influenţează anumiţi markeri celulari din sânge asociaţi cu îmbătrânirea, informează...
OMS: Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu 5 ani din anul 2000 Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 şi 2015, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce priveşte combaterea malariei şi a SIDA, relatează AFP.
Japonia: A început să funcţioneze o bancă de celule stem pluripotente induse (iPS) obţinute din măsele de minte O bancă de celule stem pluripotente induse (iPS) obţinute din pulpa dentară a măselelor de minte extrase de la pacienţi a început să fie creată în Japonia şi va servi pentru cercetări în domeniul medicinei regenerative, anunţă EFE marţi, reluând o informaţie din ziarul nipon 'Nikkei'. Celulele iPS au...
Speranţa de viaţă cu menţinerea unei stări bune de sănătate stagnează în Europa Europenii trăiesc până la vârste din ce în ce mai înainte, dar speranţa lor de viaţă cu menţinerea unei stări de sănătate bune după vârsta de 65 de ani stagnează din 2005 la circa 8,8 ani pentru bărbaţi şi 8,6 ani pentru femei, relevă statistici făcute publice la Paris, citate marţi de AFP.