Cele mai citite
 


Regulile de igienă sunt foarte importante pentru prevenirea infecţiilor
miercuri, 5 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Hidratare
 

Bucureşti, 5 aug /Agerpres/ - Numărul persoanelor adulte cu boală diareică acută la care se asociază şi boli respiratorii este în creştere, motiv pentru care medicii susţin importanţa respectării regulilor de igienă.

"Regulile de igienă trebuie respectate, iar spălatul pe mâini trebuie să se facă chiar şi înainte de fumat", a declarat, pentru AGERPRES, dr. Carmen Bărbulescu, medic infecţionist la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş".

El a precizat că, la începutul verii, au fost înregistrate multe cazuri de infecţii cu rotavirus la adulţi, în condiţiile în care acestea sunt caracteristice copiilor.

De la începutul anului şi până în prezent la adulţi au fost înregistrate 534 de cazuri cu boală diareică acută.

Dr. Carmen Bărbulescu a accentuat asupra importanţei profilaxiei primare, igienei alimentaţiei, celei personale şi mai ales asupra controlului în unităţile de alimentaţie publică, în supermarketuri.

"Spălarea fructelor şi legumelor, a pepenelui înainte de a fi tăiat cu apă şi săpun pe coajă, pentru a nu introduce prin feliere microbii este foarte importantă", a subliniat medicul, precizând că brânzeturile nu trebuie păstrate în mediu ambiental, ci la 4 grade Celsius.

Specialistul a susţinut că foarte multe persoane s-au prezentat la medic după o vacanţă la mare şi a atras atenţia asupra intensificării controalelor în unităţile de alimentaţie publică de pe litoral. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Patru copii infectaţi cu rotavirus din Ialomiţa, aduşi la Institutul 'Matei Balş' din Bucureşti Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ - Patru copii intoxicaţi, din judeţul Ialomiţa, au ajuns la Institutul de Boli Infecţioase ''Matei Balş'' cu boală diareică. Dintre aceştia unul a plecat acasă, în spital rămânând trei care nu pun însă probleme deosebite.
Ialomiţa: Încă trei cazuri de infectare cu rotavirus la spitalul din Slobozia Slobozia, 13 ian/Agerpres/ - Alţi trei copii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia au fost diagnosticaţi cu Rotavirus, după ce alţi 11 au fost transferaţi pe parcursul mai multor zile la Spitalul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Capitală cu aceleaşi simptome.
Ialomiţa: Şase copii infectaţi cu Rotavirus Şase copii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia au fost transferaţi la Spitalul 'Matei Balş' din Capitală după ce au fost infectaţi cu Rotavirus, cea mai frecventă cauză de gastroenterocolită acută la sugari şi copii mici în anotimpul rece.
Ialomiţa: Încă trei cazuri de infectare cu Rotavirus, la Spitalul din Slobozia Slobozia, 13 ian /Agerpres/ - Cel de-al treilea copil depistat în ultimele zile cu Rotavirus în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia este transferat joi după-amiază la Spitalul de Boli Infecţioase ''Matei Balş'' din Capitală.
Argeş: Încă 13 copii internaţi în cursul nopţii la spitalele din judeţ Alţi 13 copii au fost internaţi în cursul nopţii de miercuri spre joi în spitalele din Argeş, fiind confirmate patru cazuri de rotavirus şi patru de boală diareică acută, potrivit unei informări transmise joi de Instituţia Prefectului.
Argeş: Niciun caz nou de complicaţie a bolii diareice nu a fost înregistrat în ultimele 36 de ore Niciun copil din judeţul Argeş nu a mai fost diagnosticat în ultimele 36 de ore cu complicaţii ale bolii diareice, nemaifiind efectuate transporturi la unităţi medicale din Bucureşti, au anunţat vineri reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş.