Cele mai citite
 


Primăria Parisului îşi lansează planul de caniculă şi încurajează reţelele de solidaritate
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul Parisului, Bertrand Delanoë, a lansat marţi ''Planul de caniculă 2011'' şi a salutat acţiunea reţelelor de solidaritate care luptă eficient împotriva izolării persoanelor în vârstă, relatează canalul internaţional de televiziune France 24.
Înconjurat de mai mulţi dintre adjuncţii săi, inclusiv Liliane Capelle, care se ocupă de problema vârstnicilor şi relaţia intergeneraţională, Delanoë s-a deplasat în cartierul Batignolles /arondismentul 17/ la ''Café des petits freres des Pauvres'', pentru a se întâlni acolo cu membri ai reţelei ''Voisin'Age''.
Această organizaţie, înfiinţată în urmă cu doi ani, are în prezent 170 de membri, care sunt în contact cu persoane în vârstă din cartierul lor, de la care află noutăţi, pe care le vizitează, le fac cumpărăturile, le scot la plimbare sau le însoţesc la medic.
''Voisin'Age'' funcţionează în prezent în arondismentele 17 şi 18 din Paris şi intenţionează să-şi extindă acţiunea în toată capitala.
Primarul Parisului a salutat această ''solidaritate intergeneraţională'', care contribuie mult la eficienţa planului de caniculă.
El a reamintit acţiunea membrilor ''Commerçants solidaires de Paris" /350 de lăptari, brutari, florari, măcelari sau farmacişti/, care s-au angajat să distribuie informaţii despre măsurile ce trebuie luate în caz de caniculă.
''Planul de caniculă 2011'' prevede îndeosebi difuzarea de mesaje de prevenţie, amenajarea de spaţii cu aer condiţionat, vizite la domiciliu, platforma de apel telefonic Chalex etc.
Persoanele în vârstă pot - ''trebuie'', spune Primăria - să se înscrie în fişierul Chalex /la 39 75/ pentru a fi contactate periodic atunci când canicula atinge nivelul 2. În prezent, peste 20.000 de persoane sunt înscrise.AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Canicula favorizează intoxicaţiile cu ciuperci, muşcăturile de căpuşe sau toxiinfecţiile alimentare Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a înregistrat, în ultimele zile, mai multe cazuri de muşcături de căpuşe, toxiinfecţii alimentare şi o muşcătură de şarpe.
Incendiile şi canicula continuă în Rusia: OMS exprimă temeri pentru sănătatea ruşilor Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a ruşilor, în contextul caniculei fără precedent şi a incendiilor de vegetaţie ce au curpins ţara, transmite miercuri Interfax.
Recomandări ale MS pentru perioada de caniculă Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei în această perioadă cu temperaturi extreme să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18.
Recomandări ale Ministerului Sănătăţii pentru perioada de caniculă Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca în această perioadă cu temperaturi extreme să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00 şi să consume zilnic lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să respecte indicaţiile medicilor pe caniculă Ministerul Sănătăţii recomandă ca în această perioadă cu temperaturi extreme populaţia să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să respecte indicaţiile pentru perioada de caniculă Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca în această perioadă de caniculă să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00.