Cele mai citite
 


Rusia interzice importul unor seminţe din Egipt (oficial)
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rusia a decis să interzică importul unor seminţe din Egipt, după ce un lot de schinduf provenit din această ţară a fost suspectat a fi la originea îmbolnăvirilor din Germania şi Franţa, a declarat miercuri şeful Serviciului sanitar rus, Ghennadi Onişcenko, potrivit Interfax.
"Vom interzice, până la un nou ordin, importul şi vânzarea unei game de produse din Egipt pe teritoriul ţării noastre", a afirmat şeful Rospotrebnadzor, Ghennadi Onişcenko.
Uniunea Europeană a decis marţi interzicerea temporară a importurilor de seminţe din Egipt şi retragerea de la vânzare a unui lot de seminţe de schinduf considerat drept legătura 'cea mai probabilă' dintre îmbolnăvirile cauzate de bacteria E.coli în Franţa şi Germania. AGERPRES/ (Victoria Vioară)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un lot de seminţe de schinduf din Egipt, legătura între epidemiile de E.coli din Franţa şi Germania (EFSA) Un lot de seminţe de schinduf importate din Egipt în 2009 pare a fi legătura 'cea mai probabilă' între intoxicările cu bacteria E.coli din Franţa şi Germania, a anunţat marţi Agenţia europeană pentru securitate alimentară (EFSA), citată de Reuters şi AFP.
Germenii plantei schinduf, sursa de contaminare cu E.coli în Franţa şi Germania Germenii plantei schinduf, denumit şi fân grecesc sau regional molotru, constituie, cel mai probabil, legătura dintre cele două focare de contaminare cu E.coli înregistrate în Franţa si Germania, potrivit concluziilor Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) şi Centrului European pentru...
E.coli: seminţele de fenugreek importate din Egipt au jucat un rol în intoxicaţie Seminţele de fenugreek importate din Egipt în Franţa şi Germania în 2009 şi 2010 au jucat un rol în intoxicaţia cu bacteria E.coli ce a făcut cel puţin 48 de morţi în Europa, a declarat miercuri Agenţia Europeană pentru Siguranţă Alimentară EFSA, transmit AP şi AFP.
Discuţii la nivel european privind cazurile de contaminare cu E.coli din Franţa /responsabil al CE/ La nivel european au loc discuţii cu privire la cazurile de contaminare cu bacteria E.coli din Franţa, pentru a stabili dacă este sau nu necesară lansarea unei alerte în Uniunea Europeană /UE/, a indicat sâmbătă Comisia Europeană /CE/ citată de AFP.
Franţa: tulpina E.coli din hamburgeri 'nu este aceeaşi' cu cea din Germania Autorităţile sanitare franceze au declarat joi că au 'certitudinea' că bacteria E.coli aflată la originea spitalizării a şapte copii în nordul Franţei nu este 'aceeaşi tulpină' ca cea care a provocat o epidemie în Germania, transmite France Presse.
Hofigal, interesată de extinderea în ţările arabe şi în Rusia Exporturile companiei de produse naturale Hofigal se ridică la circa 500.000 de euro anual, dar conducerea speră ca acestea să se dubleze, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Export & Import, Alina Şerban, menţionând că firma pe care o reprezintă este interesată de extinderea pe noi pieţe, vizate...