Cele mai citite
 


Sibiu: 65 % din patronii sibieni au semnatura digitală electronică, peste media pe ţară
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 65 % dintre patronii sibieni, respectiv 6.400 de firme au semnătura digitală electronică de la începutul anului şi până în prezent, ceea ce înseamnă o medie judeţeană mai mare cu zece procente faţă de media pe ţară, a declarat, miercuri, Grigore Popescu, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Sibiu (DGFPS).
"Din 1 august declaraţia se va face doar online. Îmbucurător este că 65 % dintre angajatori au această semnătura digitală electronică, mai mult faţă de media pe ţară, care este 55 %", a precizat Grigore Popescu.
Acesta a arătat că unul din avantajele semnăturii digitale electronice este pentru patroni, că pot 'evita să mai vadă în faţa ochilor funcţionarii din spatele ghişeelor de la Fisc, ceea ce a fost până acum deranjant".
"Prin depunerea de declaraţii online, nu mai există relaţia faţă în faţă cu ghişeantul, deranjantă probabil pentru mulţi. Se face şi economie de consumabile", a spus şeful Fiscului sibian.
Conform legii, de la începutul anului au fost simplificate şi unificate declaraţiile fiscale şi s-a extins sistemul de depunere şi plată online. Pentru reducerea numărului de declaraţii fiscale, a fost introdusă Declaraţia unică 112 privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate. Practic, prin această măsură s-au comasat cinci declaraţii, care se depuneau la patru instituţii, respectiv Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Casa Judeţeană de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale şi Agenţia Judeţeană de Administrare Fiscală.
De la 1 iulie, depunerea online a Declaraţiei 112 a devenit obligatorie. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Pensionari decedaţi, somaţi cu executarea silită de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Pe numele câtorva pensionari decedaţi din judeţul Sibiu au fost trimise somaţii de executare silită dacă în termen de 15 zile, în cazul în care nu îşi achită măcar o parte din plata contribuţiilor la Fondul de Sănătate, pentru ultimii cinci ani, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, Gheorghe...
Sibiu: Directorul spitalului judeţean spune că a primit bani mai puţini în februarie Cel mai mare spital public din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), a primit în luna februarie cu 40 % mai puţini bani de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, ceea ce înseamnă mai puţin cu 700.000 de lei şi automat tăieri la "toate cheltuielile materiale", a anunţat vineri...
Medic expert în asigurări sociale din Sibiu, trimis în judecată pentru corupţie Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu l-au trimis în judecată pe Adrian Ienea, medic expert al asigurărilor sociale, angajat al Biroului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu, sub acuzaţia de luare de mită.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Sibiu: Senatorul Minerva Boitan (PNL) vrea ca Parlamentul să controleze Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu, 24 sep /Agerpres/ - Senatorul liberal Minerva Boitan, membră a Comisiei pentru sănătate, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că lucrează cu o echipă de economişti la modificarea legii, în aşa fel încât Casa de Asigurări de Sănătate să treacă de sub controlul Guvernului, sub controlul...
Sibiu: 44 din 291.098 pacienţi au refuzat cardurile de sănătate, din "motive religioase" Doar 44 din cei 291.098 de sibieni care au dreptul la un card de sănătate l-au refuzat şi l-au înapoiat personal Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, "din motive religioase", a anunţat luni, dr. Florin Cioloboc, directorul instituţiei.