Cele mai citite
 


Vâlcea: CJ va înfiinţa la Bălceşti un centru de sănătate subordonat Spitalului Judeţean
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un centru de sănătate multifuncţional care se va afla sub managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea se va înfiinţa la Bălceşti în locul fostului spital, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Ion Câlea.
El a menţionat că, în cursul zilei, de luni, a arătat, într-o discuţie avută la Bucureşti cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ordonanţa 58/2011 care "vine cu o precizare foarte clară şi în beneficiul fostului spital din oraşul Bălceşti - având în vedere necesitatea acordării asistenţei medicale în localităţile în care nu există unităţi sanitare cu paturi prin organizarea unor servicii de sănătate adaptate la nevoile comunităţilor respective, cât mai aproape de cetăţeni, în cadrul unor structuri medicale care să corespundă condiţiilor actuale existente în sistemul sanitar, se impune adoptarea de măsuri imediate în scopul adaptării reglementărilor privind înfiinţarea centrelor de sănătate multifuncţionale".
În context, el a afirmat că, potrivit Hotărârii Guvernului 212/2011, Spitalul Orăşenesc Bălceşti nu se regăseşte în programul de interes naţional "Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoane vârstnice". În plus, cei 25 de angajaţi ai Spitalului din Bălceşti, personal TESA, nemedical, au rămas şi fără locuri de muncă asigurate.
"Pentru a preveni nerespectarea prin omisiune a garanţiei date de ministrul adjunct al Sănătăţii, ieri (marţi - n.r.), la Consiliul Judeţean Vâlcea a fost întocmită documentaţia necesară pentru înfiinţarea la Bălceşti a unui centru de sănătate multifuncţional, care se va afla sub managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea", a declarat Câlea.
Spitalul orăşenesc din Bălceşti a fost desfiinţat în primăvara acestui an şi propus pentru a deveni cămin de bătrâni, deşi autorităţile locale s-au împotrivit acelei decizii.
Protestul lor a durat aproximativ o lună, aducând contra argument deciziei ministeriale de atunci cazul unui cetăţean care a murit chiar în curtea spitalului, la o zi după ce această unitate a fost desfiinţată.
În ciuda protestului autorităţilor locale, decizia MS a rămas definitivă, iar Spitalul din Bălceşti a pierdut finanţarea pentru a deveni Centru de îngrijire pentru persoane vârstnice.
Cât priveşte căminul de bătrâni, inaugurat în urmă cu o lună în comuna Nicolae Bălcescu, dar nefuncţional, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a spus că va fi preluat şi finanţat de CJ în acest an, urmând ca din 2012 să fie integrat în reţeaua de unităţi aflate în subordinea Ministerului Muncii şi să obţină resursele financiare de la bugetul de stat. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Demersuri iniţiate de Consiliul Judeţan pentru înfiinţarea secţiei de reumatologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a înaintat Ministerului Sănătăţii o cerere prin care se solicită înfiinţarea unei secţii de reumatologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a declarat, luni, pentru AGERPRES preşedintele instituţiei, Ion Cîlea.
Vâlcea: Autorităţile locale din Bălceşti nu vor transformarea spitalului în cămin de bătrâni Râmnicu Vâlcea, 29 mar /Agerpres/ - Autorităţile locale din oraşul Bălceşti sunt decise să nu acceseze fondurile pentru căminele de bătrâni şi îşi menţin decizia de a contesta reprofilarea spitalului din localitate într-un centru pentru vârstnici.
Preşedintele CJ Vâlcea: Spitalul Judeţean de Urgenţă va avea un compartiment de reumatologie Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea va avea un compartiment de reumatologie, solicitarea în acest sens a Consiliului Judeţean primind aprobarea din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat luni pentru AGERPRES preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.
Vâlcea: Spitalul de Obstetrică-Ginecologie a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, 11 mar /Agerpres/ - Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă printr-o hotărâre luată vineri, în şedinţă extraordinară de Consiliul Judeţean (CJ).
Vâlcea: Cămin de bătrâni inaugurat în comuna Nicolae Bălcescu Un cămin de bătrâni a fost inaugurat vineri în comuna vâlceană Nicolae Bălcescu, în prezenţa secretarului de stat din Ministerul Muncii, Nicolae Ivăşchescu.
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...