Cele mai citite
 


Ziua Medicului de Familie
joi, 7 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Formaremedicală.ro a sărbătorit pe 4 iulie ''Ziua Medicului de Familie'', alături de cei 11.800 de medici de familie din întreaga ţară, informează un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.
Formaremedicală.ro s-a implicat în promovarea celor mai importante noutăţi medicale în cadrul celei de-a a X-a ediţii a conferinţei ''Zilele Medicului de Familie'', una dintre manifestările cu tradiţie îndelungată dedicate acestei comunităţi.
e-learning-ul medical, cea mai modernă metodă de perfecţionare profesională, şi primului program de e-learning pentru medicii de familie din România, contribuie la dezvoltarea competenţelor medicilor de familie.
Medicii de familie prezenţi la reuniune au aflat că accesând www.formaremedicala.ro printr-o simplă conectare la Internet îşi pot extinde gratuit, din orice zonă a ţării, cunoştinţele în arii de patologie variate, pot obţine puncte EMC prin absolvirea cursurilor interactive de pe platformă şi pot avea acces la articole cu informaţii medicale de actualitate.
''Interesul de care s-a bucurat platforma de e-learning www.formaremedicala.ro şi receptivitatea arătată de medicii prezenţi la conferinţa 'Zilele Medicului de Familie' faţă de perfecţionarea prin cursuri online demonstrează nevoia lor de a avea instrumente dedicate care să-i ţină la curent cu ultimele noutăţi medicale, în ciuda lipsei de timp şi de resurse. Formaremedicala.ro a fost lansată tocmai pentru a sprijini nevoia medicilor de familie de a-şi extinde competenţele profesionale, pentru a oferi pacienţilor îngrijire medicală de cea mai bună calitate. Faptul că în doar trei luni de la lansare 2.000 de medici de familie s-au înscris deja la cursurile online disponibile şi că autorii acestor cursuri se numără printre vorbitorii celor mai importante conferinţe dedicate acestei comunităţi arată că proiectul formaremedicala.ro reprezintă un sprijin real în activitatea profesională a medicilor de familie din România'', a declarat dr. Rodica Tănăsescu, preşedinta Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie şi susţinător al proiectului Formaremedicală.ro
Conferinţa naţională de medicină de familie ''Zilele Medicului de Familie'' s-a derulat la Iaşi, între 30 iunie - 3 iulie, sub denumirea ''Servicii de calitate în medicina de familie, oportunităţi şi riscuri'' şi a reunit aproximativ 700 de medici de familie din întreaga ţară. Pe durata celor patru zile de prelegeri şi dezbateri participanţii au discutat despre cele mai importante probleme cu care se confruntă în prezent medicina de familie şi au aflat detalii despre ultimele descoperiri, tehnici şi instrumente de perfecţionare din domeniul medical.
FormareMedicală.ro este singurul portal din România dedicat în exclusivitate medicilor de familie, realizat sub egida Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, care oferă cursuri interactive gratuite, principalele obiective ale portalului fiind susţinerea educaţiei medicale continue şi creşterea impactului medicului de familie în sistemul medical, spre beneficiul pacienţilor.
Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) îşi propune ca scop dezvoltarea şi afirmarea specialităţii de medicina familiei, reprezentarea, susţinerea şi protejarea intereselor cu caracter profesional, ştiinţific, legislativ, juridic, patronal şi economic ale medicilor de familie. SNMF are filiale în toate judeţele şi peste 6.000 de membri. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cursurile online - un nou trend în perfecţionarea medicilor de familie La numai 3 luni de la lansare, peste 2.000 de medici de familie participă la cursurile online pe platforma dedicată FormareMedicală.ro, se arată într-un comunicat de presă al Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie (SNMF), transmis marţi AGERPRES.
Braşov: Hospice Casa Speranţei a lansat Ghidul de îngrijire paliativă de bază Braşov, 25 iulie /Agerpres/- Hospice Casa Speranţei a lansat luni, la Braşov, Ghidul de îngrijire paliativă de bază şi platforma online cu mărturiile pacienţilor şi a primilor medici de familie din România care acordă îngrijire paliativă de bază. În ultimele 39 de luni, Hospice Casa Speranţei a testat...
Unii medici de familie au eliberat reţete compensate şi gratuite Medici de familie din judeţele Arad, Iaşi, Prahova şi Bucureşti au eliberat reţete compensate şi gratuite în această perioadă. 'Chiar din 1 aprilie unele farmacii au primit reţete compensate şi gratuite', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara...
Îngrijirea paliativă prin medicul de familie- o soluție testată de HOSPICE Casa Speranței, cu sprijin elvețian, poate duce la degrevarea îngrijirii spitalicești și o calitate mai bună a vieții pentru bolnavii cu cancer din România La finalul unui proiect-pilot cu finanțare din partea Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, cu o durata de trei ani de zile, în care au fost instruiți 168 de medici, dintre care 26 au acordat îngrijiri paliative de bază unui număr de 125 de bolnavi cu cancer din patru județe, HOSPICE...
Sistem de telemedicină - implementat la Iaşi; Thompson: Serviciile IT nu compensează un sistem de sănătate subfinanţat, dar aduc eficienţă General Electric Healthcare a implementat la Iaşi un sistem de telemedicină care, timp de trei ani, a asigurat gestionarea fluxului de informaţii cardiologice şi a salvat 500 de persoane din zona Moldovei, au declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii companiei.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru avertizează asupra riscului prăbuşirii sistemului de medicină primară Deputatul Tudor Ciuhodaru susţine demersurile celor aproximativ 2.000 de?medici de familie, care printr-o petiţie online?solicită finanţarea corespunzătoare a medicinei primare.