Cele mai citite
 


Peste o mie de solicitări zilnic la Ambulanţă în perioada Crăciunului
luni, 29 decembrie 2008   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Sursa: Agerpres

Bucureşti - Serviciul de Ambulanţă al municipiului Bucureşti, împreună cu SMURD, a înregistrat, în perioada 24-28 decembrie, o creştere a numărului solicitărilor cu peste 1000 de cazuri în 24 de ore, a declarat pentru AGERPRES directorul Serviciului de Ambulanţă, dr. Alice Grasu.

Aceasta a precizat că, împreună cu SMURD, a înregistrat peste 1.000 de cazuri zilnic şi că se aşteaptă la o creştere în continuare pentru următoarele cinci-şase zile când se desfăşoară a doua parte a minivacanţei de sărbători.

Dr. Grasu a subliniat însă că Serviciul de Ambulanţă s-a descurcat bine, timpul de ajungere la caz a fost bun, astfel că pentru urgenţe de gradul 0 acesta a fost de 5-7 minute, pentru cele de gradul unu, 20 de minute, pentru urgenţe majore, 15 minute şi chiar pentru solicitări de consultaţii la domiciliu, timpul de ajungere s-a redus la o oră, o oră şi jumătate.
Serviciul de Ambulanţă a lucrat cu 45 de echipaje într-o tură de 12 ore, acestora adăugându-li-se cele 20 ale SMURD. Numărul mare de echipaje, dar şi traficul lejer din Capitală au contribuit la reducerea timpului de ajungere la pacienţi.
Cele mai multe solicitări au fost pentru viroză cu febră, dar şi pentru afecţiuni digestive, toracice, hipertensiune arterială, a menţionat dr. Grasu. Şefa Serviciului de Ambulanţă a adăugat că cei cu boli cronice precum diabeticii sau cei cu afecţiuni renale au cam uitat să-şi păstreze regimul şi atunci au avut nevoie de asistenţă medicală.
În perioada sărbătorilor este cunoscut faptul că se constată şi o creştere a sinuciderilor, astfel că în intervalul menţionat au fost înregistrate trei sinucideri - o persoană s-a înecat, una s-a aruncat de la etaj, o alta s-a spânzurat, dar au fost peste 25-30 de solicitări pentru tentative de sinucidere.
Alte solicitări au fost pentru persoane care au consumat cantităţi mari de alcool sau au intrat în comă alcoolică. În zilele de 25 şi 26 decembrie s-a înreg un număr mare de come alcoolice, mai ales în rândul tinerilor.
Dr. Grasu atrage atenţia celor care consumă alcool să o facă în cantităţi moderate. Solicitări au fost şi pentru cei care au consumat substanţe halucinogene, pentru supradoză - şase solicitări şi pentru sevraj, peste 20.
În ceea ce priveşte perioada următoare, dr. Grasu a menţionat că ar fi trebuit să primească solicitări din partea organizatorilor de revelioane, dar încă nu le-a primit şi este destul de târziu pentru că trebuie să aducă echipaje din afara turelor obişnuite, dar că aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare este făcută.
În ceea ce priveşte persoanele decedate din rândul oamenilor străzii, Institutul de Medicină Legală(IML) "Mina Minovici" a înregistrat două decese cu diagnostic hipotermic care au fost internate în spital.
Prof. dr. Dan Dermengiu, directorul IML, a declarat, pentru AGERPRES, că pe lângă cele două cazuri cu hipotermie s-au înregistrat pe stradă cinci morţi subite, a căror cauză urmează să fie stabilite prin autopsie. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti asigură asistenţa medicală sâmbătă cu 90 de echipaje, plus patru din privat Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov, a declarat, pentru AGERPRES, că în cursul zilei de sâmbătă asistenţa medicală va fi asigurată cu 90 de echipaje, dintre acestea 57 fiind pentru urgenţe, iar restul pentru consult şi transport pacienţi, patru fiind echipaje...
Asistenţa medicală de sărbători Asistenţa medicală de urgenţă în zilele de Crăciun (25-26 decembrie) va fi asigurată de următoarele unităţi sanitare: Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca - telefon 021/599.23.00, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar - telefon 021/318.05.22, Spitalul Clinic de Urgenţă ''Sf. Pantelimon'' - telefon 021/255...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Aproape 600 de solicitări la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov La Serviciul de Ambulanţă al municipiului Bucureşti - Ilfov au fost înregistrate luni 560 de solicitări, în intervalul orar 7,00 - 15,00, cu 8,76% mai mult decât săptămâna trecută, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul instituţiei.
Serviciul de ambulanţă s-a confruntat cu un număr mare de solicitări La Serviciul de Ambulanţă al municipiului Bucureşti şi Ilfov au fost înregistrate, până la ora 18,00, un număr de 745 de solicitări, dintre care 394 pentru urgenţe, a declarat pentru AGERPRES dr. Alice Grasu, managerul Ambulanţei.