Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: 14 persoane sancţionate pentru apeluri false la 112
vineri, 8 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 14 bistriţeni au fost sancţionaţi în primele şase luni ale acestui an pentru că au apelat în mod abuziv numărul unic de urgenţă 112, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
În prima jumătate a anului, la numărul unic de urgenţă 112 s-au primit 42.653 de apeluri din judeţul Bistriţa-Năsăud, ceea ce reprezintă o medie zilnică de aproximativ 237 de apeluri.
Dintre apeluri, doar circa 30% au fost reale, cele mai multe fiind transferate către Ambulanţă - 58,71%, Poliţie - 24,68 %, Pompieri, SMURD - 15,37% şi doar 1,24% către Jandarmerie.
"Majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele pre pay", se mai arată în comunicatul citat.
Pentru apeluri false, s-au aplicat în total 14 sancţiuni, dintre care câte trei în lunile februarie, martie, aprilie, câte două în lunile ianuarie şi mai şi una în luna iunie. AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Ambulanţă SMURD aflată în misiune, implicată într-un accident O ambulanţă SMURD aflată în misiune, care transporta spre spital un copil de patru ani şi pe mama acestuia, a fost implicată luni după-masă într-un accident pe DN 17 D, în localitatea Feldru din judeţul Bistriţa-Năsăud.
Adrian Fulea (STS): Numărul apelurilor false la 112 a scăzut cu 20% în urma campaniilor de informare La Numărul Unic de Urgenţă 112 s-au primit în cursul anului trecut, în judeţul Suceava, 357.999 apeluri, dintre care doar 25,83% au fost reale, a declarat presei, luni, şeful Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) Suceava, col. Mihai Dascălu. El a precizat că peste 74% din apeluri au fost false...
STS: Peste 18,6 milioane de apeluri, primite în 2012 la 112; mai mult de jumătate au fost false Peste 18,6 milioane de apeluri au fost primite anul trecut la numărul unic de urgenţă 112, dintre care mai mult de jumătate au fost false, arată o statistică realizată pe 2012 de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
Bistriţa-Năsăud: Ambulanţă SMURD lovită de un şofer care nu a acordat prioritate O ambulanţă SMURD aflată în misiune fost avariată vineri după ce un şofer nu a acordat prioritate echipajului de intervenţie într-un sens giratoriu din municipiul Bistriţa, accidentul ducând la blocare traficului rutier în zonă.
STS: Două treimi dintre apelurile primite în trimestrul al treilea la 112 sunt false Peste două treimi (68,25%) dintre apelurile primite în trimestrul al treilea din acest an la numărul unic de urgenţă 112 au fost false iar 31,75% au fost reale, relevă o statistică a Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), dată marţi publicităţii.
Bistriţa-Năsăud: Asistenţii medicali de la Ambulanţă deservesc de 10 ori mai multe cazuri decât medicii Numărul redus de medici încadraţi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud face ca asistenţii medicali să conducă echipajele de intervenţie în de zece ori mai multe cazuri decât o fac cadrele cu studii superioare, potrivit bilanţului activităţii pe 2015 publicat pe site-ul instituţiei...