Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Peste 80% din apelurile la numărul de urgenţă 112 sunt false
vineri, 8 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Caraş-Severin, 80% dintre apelurile primite prin serviciul unic de urgenţe 112 s-au dovedit false.
Statistica pe trimestrul al doilea al acestui an, realizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale - filiala Caraş-Severin, arată că la numărul unic de urgenţă 112 au fost primite peste 51.000 de apeluri, din care aproape 20% au fost reale şi peste 80% au fost false.
Cele mai multe dintre apeluri au fost transferate către Ambulanţă, respectiv 71,16%, apoi Poliţie - 23,45%, Pompieri - 3,15% şi Jandarmerie - 2,23%.
Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES, cele mai multe dintre apelurile false şi abuzive au fost efectuate de copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte făcute de pe cartele pre-pay.
În ultimele trei luni, circa 100 de persoane au fost sancţionate, conform legii, pentru apeluri false şi abuzive către 112.
"Multe persoane sună fără a avea o urgenţă şi adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. De asemenea, se solicită numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale. La 112 se sună doar când este o urgenţă cu adevărat, întrucât un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi", se precizează în comunicatul de presă. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Ziua Europeană a Numărului Unic 112 marcată în ţară (grupaj) Ziua Europeană a Numărului Unic 112, marcată pe 11 februarie, aduce în acest an în prim-plan, în mai multe ţări europene, conceptul de resuscitare cardio-pulmonară, având în vedere că marea majoritate a europenilor nu ştiu cum să efectueze această procedură în cazul în care sunt martorii unui stop cardiac...
Covasna, pe primul loc în topul naţional al apelurilor false la 112 Judeţul Covasna ocupă locul I la nivel naţional în ceea ce priveşte apelurile false la 112, cu un procent de 87,52%, relevă o statistică realizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Adrian Fulea (STS): Numărul apelurilor false la 112 a scăzut cu 20% în urma campaniilor de informare La Numărul Unic de Urgenţă 112 s-au primit în cursul anului trecut, în judeţul Suceava, 357.999 apeluri, dintre care doar 25,83% au fost reale, a declarat presei, luni, şeful Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) Suceava, col. Mihai Dascălu. El a precizat că peste 74% din apeluri au fost false...
Raed Arafat: 112 nu este un număr de joacă, ar trebui înăsprite sancţiunile pentru alarmele false Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat vineri la Sfântu Gheorghe, unde a participat la inaugurarea dispeceratului comun Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă-Serviciul de Ambulanţă Judeţean (ISU-SAJ), că trebuie luate măsuri pentru diminuarea apelurilor false la 112, atât...