Cele mai citite
 


Copenhaga: O furtună face ravagii în centrul danez de cercetare oncologică
vineri, 8 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetările oncologice din Danemarca au pierdut cel puţin un an ca urmare a distrugerii a aproximativ un milion de mostre de celule canceroase după ploile torenţiale care s-au abătut weekendul trecut asupra capitalei Copenhaga, a anunţat joi Fundaţia Daneză pentru Combaterea Cancerului, potrivit AFP.
'Este mai mult decât grav, este îngrozitor', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al fundaţiei, Kurt Damsgaard.
Kurt Damsgaard susţine că încă nu s-a putut stabili cu certitudine câte mostre au devenit inutilizabile şi câte au putut fi salvate, însă congelatoarele în care erau depozitate mai mult de un milion de mostre de celule canceroase au fost inundate.
'Eprubetele în care erau ţinute celulele erau sigilate, însă trebuie curăţate cu atenţie înainte de a putea estima pagubele. Este o sarcină supraomenească', a afirmat Damsgaard.
Inundaţiile, provocate de precipitaţiile care s-au abătut sâmbătă asupra capitalei daneze, au afectat şi instalaţiile electrice, provocând întreruperi de curent care au atras după sine dezgheţarea congelatoarelor.
Banca biologică a Fundaţiei daneze pentru Combaterea Cancerului este una dintre principalele surse mondiale pentru cercetarea internaţională împotriva cancerului.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Greţurile matinale au rol benefic în sarcină putând preveni riscul de avort spontan (studiu) Greţurile matinale şi vărsăturile, în cazul femeilor gravide, au fost asociate cu un risc mai mic de avort spontan, potrivit unui studiu publicat luni, informează AFP.
Studiu: Jumătate dintre românce riscă o sarcină nedorită folosind metode contraceptive cu eficienţă limitată Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS) a lansat joi campania 'Planifică Neprevăzutul!', care vizează o mai bună informare a publicului în ceea ce priveşte contracepţia de urgenţă.
Danemarca: 140 de ani de la naşterea medicului August Krogh, laureat al Premiului Nobel Medicul şi zoologul August Krogh, laureat al Premiului Nobel pentru medicină în 1920, s-a născut la 15 noiembrie 1874, la Grenaa, Djursland, peninsula Iutlanda, în familia unui fabricant de bere. După absolvirea gimnaziului din Aarhus, a început studiul medicinei la Universitatea din Copenhaga. În scurt...
Sanatatea dentara – importanta pentru a avea o sarcina usoara si un copil sanatos Venirea pe lume a unui copil reprezinta o veste fericita pentru ambii parinti si totodata inceputul unei perioade speciale din punct de vedere fizic si psihologic pentru mama.
Alba:Vestigii remarcabile scoase la iveală în timpul restaurării clădirii ce a găzduit primul spital militar din România Vestigiile antice şi medievale descoperite la Alba Iulia în timpul lucrărilor iniţiate ca urmare a necesităţii descărcării de sarcină arheologică a clădirii care a găzduit primul spital militar din România, în vederea restaurării acesteia ca un complex muzeal unic, vor fi conservate în proporţie de 90%...
Analize medicale recomandate pentru monitorizarea evolutiei in sarcina normala Monitorizarea prenatala a femeilor gravide are drept scop depistarea sarcinilor cu risc crescut. In acest fel rata morbiditatii şi mortalitatii poate fi redusa substantial. In acest articol va vom prezenta protocolul de screening pentru monitorizarea evoluţiei în sarcina normală.