Cele mai citite
 


Cuba: Numărul abonaţilor la telefonia mobilă a depăşit 1 milion (statistici)
vineri, 8 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul abonaţilor la reţeaua de telefonie mobilă din Cuba a înregistrat o creştere de 39 la sută în 2010, ajungând la peste un milion, de cinci ori mai mult decât în 2008, an în care autorităţile comuniste de la Havana au permis folosirea celularelor în această insulă, indică datele furnizate joi de Oficiul naţional pentru statistică (ONE), preluate de AFP.
La sfârşitul anului trecut, în Cuba existau 1,003 milioane de abonaţi la telefonia mobilă, faţă de 621.000 cu un an mai devreme, la un număr de 11,2 milioane de locuitori. În martie 2008, cubanezilor li s-a permis să încheie abonamente la un serviciu de telefonie mobilă. La sfârşitul lui 2007, numărul abonaţilor, străini în cea mai mare parte, era de 198.000, pentru ca după un an să ajungă la 330.000.
Preţul de bază la un abonament oferit de Etecsa, singurul furnizor de asemenea servicii, este de 40 de dolari pe lună, într-o ţară în care salariul mediu lunar este de 17 dolari. În 2008, un abonament costa 120 de dolari.
Pe de altă parte, numărul calculatoarelor era de 724.000 la sfârşitul lui 2010, faţă de 700.000 cu un an înainte, indică datele oferite de ONE. Cubanezii au primit dreptul de a cumpăra calculatoare personale tot în 2008.
Marea majoritate a computerelor se află în şcoli, la universitate sau în centre sociale. Numărul calculatoarelor personale s-a majorat de la 62 la 64 la mie la sfârşitul lui 2010.
Accesul la internet pentru folosinţa proprie este în continuare restricţionat, în Cuba internetul fiind de 'folosinţă socială' şi pentru unele profesiuni, cum ar fi medicii, cadrele universitare sau jurnaliştii.
Numărul utilizatorilor de internet s-a majorat de la 1,6 milioane în 2009 la 1,79 milioane în 2010.
Publicul poate avea acces la internet în anumite hoteluri care vând carduri de conexiune wifi la un preţ de 6 dolari pe oră.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Harghita: Mai puţin de 10% dintre clădirile de şcoli din judeţ nu sunt autorizate sanitar Mai puţin de 10% dintre clădirile de şcoli din Harghita nu sunt autorizate sanitar, arată o statistică a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ).
Vodafone România donează 260.000 de euro pentru dotarea ambulanţelor SMURD Operatorul de telefonie mobilă Vodafone România investeşte 260.000 de euro pentru echiparea unui număr de 100 de ambulanţe SMURD, cu o soluţie video conectată la reţeaua de date mobile a Vodafone, cu ajutorul căreia vor putea fi transmise către dispeceratul central şi Spitalele de Urgenţă atât parametri...
O lege de salarizare în sănătate ar trebui să includă asistentele medicale; aproape 100.000 au plecat din ţară (sindicate) O nouă lege de salarizare în sistemul sanitar ar trebui să includă asistentele medicale, creşterea salariilor acestei categorii prin intermediul salarizării în funcţie de performanţă fiind una dintre măsurile necesare pentru stoparea migraţiei angajatelor cu experienţă din sectorul public de sănătate...
Dependenţa de internet şi de reţelele de socializare face ravagii în Argentina Dependenţa de internet şi în special de reţelele de socializare face ravagii în Argentina, ţara cu cel mai mare număr de utilizatori de internet din America Latină, relatează AFP.
Tichetele de masă şi asigurările medicale, cele mai folosite beneficii extra-salariale în România (studiu) Tichetele de masă şi asigurările medicale se află printre cele mai utilizate beneficii extra-salariale oferite în România, în timp ce comisioanele plătite salariaţilor la finalizarea proiectelor sunt din ce în ce mai utilizate în companiile locale, în special în cele de IT, relevă datele unui studiu...