Cele mai citite
 


Două cazuri de contaminare directă cu bacteria ECEH în Danemarca
vineri, 8 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie de 60 de ani şi o fetiţă de 6 ani au fost contaminate de rude în Danemarca cu aceeaşi tulpină a bacteriei E. coli enterohemoragică (ECEH) care a provocat zeci de morţi în Germania, a anunţat joi un institut danez, citat de AFP.
'Două paciente daneze au fost depistate pozitiv la testele de contaminare cu ECEH după contacte cu pacienţi contaminaţi din Germania', informează într-un comunicat institutul de stat care se ocupă de prevenirea şi gestionarea cazurilor de maladii infecţioase.

'Cum maladia se poate transmite de la persoană la persoană prin consumul de alimente sau atingerea mâinilor care au intrat în contact cu materii fecale, aceste noi cazuri ilustrează importanţa unei bune igiene atunci când ne aflăm în prezenţa unor bolnavi de ECEH', se adaugă în textul citat.

Aceste noi cazuri, apărute la jumătatea lui iunie şi începutul lui iulie, ridică la 25 numărul bolnavilor de ECEH din Danemarca, din care zece cu evoluţia gravă a sindromului hemolitico-uremic (SHU), conform institutului danez.

'Institutul estimează că este posibil să apară şi alte cazuri, dar numărul lor va fi limitat şi epidemia este în realitate terminată', informează acesta.

Intoxicarea provocată de tulpina 0104:H4 de E.coli a provocat o veritabilă psihoză, cauzând pierderi substanţiale sectorului de fructe şi legume în mai multe ţări europene din cauza suspiciunilor care au planat asupra a două exploataţii agricole din Spania.

În final, tulpina rară şi foarte virulentă de E.coli care a provocat epidemia a fost depistată în seminţele germinate dintr-o exploataţie din nordul Germaniei, în prezent închisă.

Suspiciunile se îndreaptă şi asupra unui lot de seminţe de schinduf provenit din Egipt. UE a decis marţi să interzică temporar importul de seminţe de schinduf din Egipt şi să retragă de la vânzare un lot considerat 'cea mai probabilă legătură' între contaminările cu ECEH din Franţa şi Germania.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
E.coli: 17 morţi în Germania; 46 de persoane infectate în Suedia şi 17 în Danemarca Numărul persoanelor infectate cu o variantă agresivă a bacteriei intestinale E.coli, care a făcut deja 17 morţi în Germania, a ajuns la 46 în Suedia şi 17 în Danemarca, au informat joi autorităţile din aceste ţări, transmite EFE.
Germenii plantei schinduf, sursa de contaminare cu E.coli în Franţa şi Germania Germenii plantei schinduf, denumit şi fân grecesc sau regional molotru, constituie, cel mai probabil, legătura dintre cele două focare de contaminare cu E.coli înregistrate în Franţa si Germania, potrivit concluziilor Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) şi Centrului European pentru...
(Corespondenţă)Agenda instituţiilor europene, dominată de reacţia europeană la epidemia provocată de bacteria E.coli Bruxelles, 5 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Agenda instituţiilor europene de săptămâna viitoare va fi dominată de reacţia europeană la epidemia provocată de bacteria enterohemoragică E.coli (ECEH), care în ultimele două săptămâni a dus la moartea a 19 persoane şi a provocat...
Un lot de seminţe de schinduf din Egipt, legătura între epidemiile de E.coli din Franţa şi Germania (EFSA) Un lot de seminţe de schinduf importate din Egipt în 2009 pare a fi legătura 'cea mai probabilă' între intoxicările cu bacteria E.coli din Franţa şi Germania, a anunţat marţi Agenţia europeană pentru securitate alimentară (EFSA), citată de Reuters şi AFP.
Bacteria EHEC: Spania se plânge Germaniei şi UE Spania s-a plâns Germaniei şi Uniunii Europene în legătură cu procedura urmată după detectarea pe teritoriul german a unor cazuri de infecţie cu bacteria intestinală EHEC (E.coli enterohemoragic), care ar proveni din castraveţi spanioli, a anunţat vineri secretarul de stat pentru mediul rural şi apă...