Cele mai citite
 


Magazinul Hope Pop-Up Store: împreună pentru speranţă
vineri, 8 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La mai mult de o lună de la deschidere, magazinul caritabil Hope Pop-Up-Store din Băneasa Shopping City şi-a închis porţile, se arată într-un comunicat de presă.
Între 24 mai şi 3 iulie 2011, în magazin au fost puse în vânzare obiecte personale donate de un număr impresionant de celebrităţi.
Încasările au ajuns la 12.000 de euro, sumă direcţionată către Asociaţia P.A.V.E.L. pentru a susţine cauza copiilor bolnavi de cancer.
Datorită celor care s-au implicat în acest proiect, micuţii pacienţi au acum o şansă în plus, beneficiind de un tratament mai bun şi de îngrijire medicală adecvată.
Printre donatori s-a aflat Laura Cosoi, care a declarat: 'Încă din primul moment mi-am dorit să fiu şi eu părtaşă la bucuria copiilor care au atâta nevoie de ajutor. Indiferent ce suntem sau cine suntem, trebuie să fim cu atât mai prompţi cu cât este vorba despre copilaşi a căror viaţă depinde de noi!'.
La randul ei, Raluca Lăzăruţ, care a donat pentru Hope Pop-Up-Store, spune că satisfacţia de a fi de ajutor i-a creat dorinţa de a repeta acest gest.
'N-am ezitat nici o clipă când mi s-a propus să ajut copiii bolnavi de cancer. A fost un gest mărunt, dar dacă fiecare dintre noi l-am face, chiar daca sună a stereotipie, am transforma societatea în care trăim într-una mai bună', a spus Raluca Lăzăruţ.
Cele mai vândute donaţii din campanie au fost obiectele de artă, articolele vintage, obiectele sportive cu autograf, cărţile, accesoriile şi creaţiile vestimentare ale designerilor autohtoni.
'Dorim să le mulţumim tuturor celor care ni s-au alăturat. Primul HOPE POP-UP-STORE caritabil din România a fost un succes, datorită celor care le-au oferit o rază de speranţă copiilor bolnavi. Doresc sa menţionez implicarea deosebită a Garanti Bank, care a dorit să fie alături de noi şi de copii achiziţionând numeroase obiecte', a declarat Loredana Popa, Sales and Marketing Director Băneasa Shopping City.
Peste 500 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer în fiecare an în România, iar rata de vindecare este de aproximativ 30-80%, în funcţie de specificul bolii şi de accesul la tratament, un procent foarte scăzut comparativ cu alte ţări europene. În ţara noastră cancerul este a doua cauză de deces la copii.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei P.A.V.E.L, Olga-Rodica Cridland, a subliniat: 'Le suntem recunoscători celor care ne-au ajutat să le asigurăm celor mici condiţii mai bune de tratament. Copii bolnavi de cancer au nevoie atât de afecţiune, cât şi de importante resurse financiare'.AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul Hope Pop-Up Store caritabil pentru copiii bolnavi de cancer Pentru prima dată în România primul Hope Pop-Up Store caritabil va fi deschis în 25 mai la Băneasa Shopping City.
Cancerul la copil depistat la timp este vindecabil În anul 2010 şansele de vindecare ale copiilor care s-au îmbolnăvit de cancer au fost mai mari decât în 2006 datorită numărului mai mare de cazuri diagnosticate în stadii incipiente, se arată într-un comunicat de presă al Danone România.
Comunicat de presă - Comisia consultativă de Chirurgie Cardiovasculară şi Cardiologie din cadrul MS www.bolicardiovasculare.ro, primul site care îşi propune o abordare internaţională a problematicii afecţiunilor cardiace şi vasculare atât pentru personalul medical, autorităţi cât şi pentru pacienţi a fost lansat la Bucureşti
Comunicat de presă - Societatea Română de Chirurgie Vasculară www.bolicardiovasculare.ro, primul site care isi propune o abordare internationala a problematicii afectiunilor cardiace si vasculare atat pentru personalul medical, autoritati cat si pentru pacienti a fost lansat la Bucuresti
Proiect de cercetare: O bio-bancă de probe de la pacienţi cu cancer din România pentru analizarea factorilor de risc Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" a lansat vineri un proiect de înfiinţare a unei bio-bănci care să conţină probe biologice de la 4.300 de pacienţi români cu diferite tipuri de cancer, precum şi date demografice, clinice şi despre stilul de viaţă al acestora.