Cele mai citite
 


Polonia cere ţărilor UE să lupte împotriva drogurilor de sinteză
vineri, 8 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Polonia, care deţine în acest semestru preşedinţia prin rotaţie a UE, le-a cerut celorlalte ţări ale Uniunii să lupte împotriva drogurilor de sinteză şi mai ales împotriva comercializării lor pe internet, cu prilejul unei reuniuni informale a miniştrilor europeni ai sănătăţii, miercuri, la Sopot (nord), informează AFP.
'Cea mai mare problemă este distribuirea drogurilor de sinteză prin internet. Am dori să întreprindem acţiuni la scară europeană pentru a lupta împotriva acestei forme de distribuire', a declarat ministrul polonez Ewa Kopacz într-o conferinţă de presă, la sfârşitul reuniunii.

Polonia doreşte să promoveze la scară europeană legislaţia sa foarte restrictivă în materie de droguri de sinteză.

Potrivit oficialului polonez, numeroşi miniştri europeni s-au arătat interesaţi de o lege inspirată din legislaţia poloneză, care ar interzice în mod preventiv anumite substanţe psihotrope.

'A interzice într-un singur stat membru al Uniunii aceste substanţe nu are niciun sens', a declarat Adam Fronczak, ministru polonez adjunct al sănătăţii.

Polonia s-a dotat în octombrie cu o lege care interzice producerea şi comercializarea tuturor substanţelor psihotrope sau euforizante numite droguri de sinteză, sub pedeapsa unor amenzi cuprinse între 20.000 şi un milion de zloţi (între 5.000 şi  251.000 de euro).

Este vorba de stimulente cu o compoziţie chimică variată, vândute legal până atunci într-o mulţime de magazine specializate şi pe internet, sub diferite etichete înşelătoare.

Printre priorităţile preşedinţiei poloneze a UE în domeniul sănătăţii mai figurează reducerea disparităţilor dintre statele membre şi prevenirea bolilor creierului şi a maladiilor neurodegenerative, mai ales a maladiei Alzheimer.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Gigel Lazăr (CIADO): Cred că am trecut la 11-12% din piaţa europeană la consumul de substanţe psihotrope Reprezentantul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) la Consiliul Europei, Gigel Lazăr, a declarat, miercuri, la Târgu Mureş, că România deţine 11-12% din piaţa europeană la consumul de substanţe active şi psihotrope comandate prin Internet şi că, în doi ani, numărul c...
Negocieri dificile asupra climatului la summitul european Liderii europeni se pregătesc, joi, pentru negocieri dificile în vederea finalizării planului de acţiune al UE asupra climatului, care se doreşte a fi ambiţios pentru mediu ameliorând în acelaşi timp securitatea energetică a Europei, relatează AFP.
ARPIM propune autorităţilor un pachet de măsuri pentru gestionarea resurselor financiare Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a propus autorităţilor un pachet de măsuri pentru gestionarea resurselor financiare în domeniul sănătăţii.
'Venind de pe Marte' - Polonia priveşte înapoi spre momentul aderării la UE În 1986 - ceea ce în istoria UE înseamnă cu multe vieţi în urmă - patru negociatori polonezi au venit la Bruxelles pentru a negocia un acord comercial pentru ţara lor, notează EUobserver în ediţia de marţi.
Previziuni economice Actualitatea economică internă şi externă în date: