Cele mai citite
 


Sălaj: 82 de disponibilizaţi din structurile MAI din judeţ
vineri, 8 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un total de 82 de angajaţi vor fi disponibilizaţi din rândul pompierilor, jandarmilor şi poliţiştilor din Sălaj, ca urmare a restructurării care are loc în această perioadă la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), conform datelor făcute publice joi, la Zalău, de Mihai Capră, secretar de stat în ministerul menţionat.
Secretarul de stat a precizat, într-o conferinţă de presă, că cei mai mulţi angajaţi vor fi disponibilizaţi din rândul pompierilor, respectiv 48 din 598 şi cei mai puţini din Poliţie, unde vor fi 11 dintr-un total de 629.
"Ceea ce vrem noi să facem şi încercăm să facem prin această restructurare este să eficientizăm folosirea resurselor care ne-au fost alocate prin bugetul de stat, în aşa fel încât cetăţeanul să primească servicii de calitate, să primească siguranţă şi ordine în viaţa de zi cu zi. Am făcut eforturi în această direcţie, să afectăm cât mai puţin structurile operaţionale, cu precădere disponibilizările să privească structurile suport, în aşa fel încât timpul de intervenţie la dezastre, dacă e să ne referim la structura pe care o coordonez direct, să nu fie afectat de aceste restructurări. (...) Oricum, vreau să asigur cetăţenii că nicio maşină specială, nicio salvare nu va rămâne fără personal. Mai mult, intenţionăm ca în acest an să introducem serviciul SMURD şi în cele şase judeţe în care, la momentul actual, nu e operaţional", a declarat Mihai Capră.
Acesta a subliniat faptul că numărul celor care vor rămâne fără un loc de muncă la finele celor circa trei luni, când se va încheia restructurarea, va fi mult mai mic decât cel actual deoarece vor exista ieşiri normale din sistem (pensionări - n.r.). Mihai Capră a adăugat că în calcularea noii scheme de personal s-a ţinut cont şi de angajarea absolvenţilor şcolilor de poliţiei, care vor avea loc începând cu luna ianuarie a anului viitor, pentru că "nu se poate produce o ruptură între generaţii" şi nici nu se poate închide Academia de Poliţie, dar că cifra de şcolarizare a fost mult prea mare şi ea va fi redusă pentru generaţiile care urmează. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Sălaj: Accident de circulaţie cu 13 victime; planul roşu de intervenţie activat Un număr de 13 persoane au fost transportate la spital în urma unui grav accident de circulaţie în care au fost implicate un microbuz şi o autoutilitară, ce a avut loc marţi dimineaţa, pe DN1H Zalău - Şimleu Silvaniei, la ieşirea din localitatea Vârşolt spre Hereclean, traficul fiind actualmente blocat...
Sălaj: Accident de circulaţie cu nouă victime; a fost activat planul roşu de intervenţie Un număr de nouă persoane au ajuns la spital în urma coliziunii a două autovehicule, duminică, între localităţile Badon şi Borla, în urma accidentului fiind activat planul roşu de intervenţie.
Sălaj: Echipamente de intervenţie de peste 10 milioane de lei pentru pompierii din judeţ Un număr de 12 echipamente de intervenţie, în valoare de peste 10 milioane de lei, au fost achiziţionate în ultimii cinci ani de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" Sălaj prin intermediul unui proiect european al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Transilvania de Nord", sprijinit...
Sălaj: Spitalul Judeţean Zalău, centru de diagnostic audiologic pentru copii Afecţiunile auditive ale nou-născuţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău vor putea fi diagnosticate începând cu luna octombrie, graţie aparaturii de testare obiectivă a auzului, achiziţionată de unitatea spitalicească în cadrul unui proiect ce urmăreşte prevenirea şi reducerea hipoacuziilor în...
Sălaj: Centru modern de recuperare tratament şi îngrijire pentru copii, construit la Zalău de o fundaţie româno-olandeză Un centru de recuperare, tratament şi îngrijire pentru copii, unic în România prin dotările sale şi metodele de tratament utilizate a fost dat în folosinţă în luna februarie, la Zalău, ca urmare a unei investiţii de circa 800.000 de euro a unei fundaţii româno-olandeze, ce a mai finanţat şi are deja...