Cele mai citite
 


Teleorman: Doar un sfert din apelurile la 112 au fost reale în trimestrul II
vineri, 8 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 25,93% din totalul de circa 79.640 de apeluri primite prin numărul unic de urgenţă 112 s-au dovedit a fi reale în judeţul Teleorman în trimestrul II din acest an.
Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, cele mai multe apeluri, peste 72%, au fost transferate către Serviciul Judeţean de Ambulanţă. De asemenea, 22,87% reprezintă solicitările către Poliţie, 3,70% - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (SMURD) şi 0,79% - Jandarmi.
Potrivit sursei citate, majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri şi persoane cu probleme psihice.
Ca urmare a activităţilor derulate de autorităţile statului, 49 de cetăţeni din Teleorman au fost sancţionaţi pentru apeluri false, conform legii.
Multe persoane sună la 112 fără a avea o urgenţă, cer legături cu diverse instituţii ori sfaturi medicale, adresează injurii operatorilor, râd, pun muzică sau nu vorbesc, se mai arată în comunicat.
Autorităţile atenţionează pe cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgenţă 112, deoarece un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi. AGERPRES/(AS - Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Europeană a Numărului Unic 112, marcată în ţară (grupaj 2) Ziua Europeană a Numărului Unic 112, marcată pe 11 februarie, aduce în acest an în prim-plan, în mai multe ţări europene, conceptul de resuscitare cardio-pulmonară, având în vedere că marea majoritate a europenilor nu ştiu cum să efectueze această procedură în cazul în care sunt martorii unui stop cardiac...
Olt: ISU a organizat primul exerciţiu în caz de accident naval pe Dunăre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a desfăşurat miercuri, în premieră, un exerciţiu în caz de accident naval cu victime multiple pe Dunăre, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Dan Nedeloiu.
Mehedinţi: Dispecerat comun ISU-SAJ, operaţionalizat la Drobeta Turnu Severin Un dispecerat integrat comun între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost operaţionalizat în judeţul Mehedinţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al structurii, Ramona Nistor.
Cele mai multe apeluri la 112, în ţară, au fost alarme false (grupaj) Peste două treimi (68,25%) dintre apelurile primite în trimestrul al treilea din acest an la numărul unic de urgenţă 112 au fost false, iar 31,75% au fost reale, relevă o statistică a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).
Teleorman: Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă a crescut Aproximativ 480 de solicitări s-au înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute la Serviciul de Ambulanţă Teleorman şi SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în condiţiile în care temperaturile au depăşit în judeţul din sudul ţării 40 de grade Celsius. De asemenea, indicele temp...
Numărul unic de urgenţă 112 - la şase ani de existenţă în România, cu apeluri reale şi false (grupaj) Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Numărul unic de urgenţă 112 a marcat, vineri, al şaselea an de implementare în România, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale organizând, cu acest prilej, în toate Dispeceratele 112 din ţară, vizite ale elevilor pentru a le explica importanţa şi utilitatea lui, precum şi...