Cele mai citite
 


Tudor Ciuhodaru: Se încearcă iar acreditarea că există droguri 'legale sau uşoare'
vineri, 8 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doctorul Tudor Ciuhodaru consideră că apariţia băuturilor cu denumiri de droguri este doar o nouă încercare de a acredita ideea că există droguri legale şi uşoare, care să permită ulterior comercializarea lor pe scară largă.
Într-un comunicat transmis AGERPRES, deputatul Tudor Ciuhodaru, specialist în toxicologie, afirmă că "se uită cu prea multă uşurinţă că plantele cu efect halucinogen generic numite etnobotanice au intrat în România tot prin Galaţi şi tot sub o mască inofensivă".
"Se încearcă iar acreditarea că există droguri "legale sau uşoare" şi se face reclamă consumului de droguri (prin introducerea pe piaţă a berii cu aromă de marihuana - n.r.). Nici traficanţii şi nici moartea nu ţin cont de clasificările oficiale privind drogurile. Oricum am privi fenomenul consumului de etnobotanice, legale, de design, uşoare, evoluţia nu poate fi decât nefastă. Fie că victima ajunge la adicţie faţă de substanţa ca atare, crescând dozele şi scăzând intervalul de administrare cu risc enorm de supradoză şi deces sau capătă dependenţă de ceea ce numeşte "stare de bine" şi va încerca să o atingă mult mai uşor utilizând drogurile clasificate drept de mare risc. Studiile de supraveghere, pe perioade de mai mulţi ani, arată tendinţa acestor consumatori în primul rând de a mări dozele şi în al doilea rând de trecere de la drogurile legale la cele ilicite", afirmă Tudor Ciuhodaru în comunicatul de presă.
El consideră că s-a făcut deja mult prea mult rău, iar lipsa reacţiilor eficiente ale autorităţilor locale şi centrale a făcut ca fenomenul să explodeze. "Nu trebuie să apărăm drepturile traficanţilor de droguri, ci trebuie să găsim soluţia sănătoasă pentru a proteja viaţa copiilor noştri", subliniază medicul deputat.
Declaraţia medicului a fost făcută în cadrul Acţiunii Europene privind Drogurile (EAD), de la Varşovia, unde a susţinut ca toate drogurile să fie scoase în afara legii. AGERPRES/ (AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tudor Ciuhodaru va pleda la EAD ca toate drogurile să fie scoase în afara legii Medicul Tudor Ciuhodaru va susţine pe 7 iulie, în cadrul Acţiunii Europene privind Drogurile (EAD), de la Varşovia, ca toate drogurile să fie scoase în afara legii.
Doctorul deputat Tudor Ciuhodaru a lansat campania 'Ia'şi aruncă drogurile' Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi a lansat, luni, la liceul Emil Racoviţă, campania 'Ia'şi aruncă drogurile' care vizează închiderea magazinelor de etnobotanice din municipiu.
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru lansează ghidul riscurilor legate de consumul de droguri de sinteză Elevii şi părinţii acestora vor fi informaţi asupra riscurilor legate de consumul de droguri de sinteză prin intermediul "carnetului etnobotanic", în cadrul campaniei lansate de deputatul conservator Tudor Ciuhodaru la nivel naţional - "Nu toate frunzele sunt bune. Stop etnobotanicelor!".
Iaşi: Medicii propun un control riguros al importurilor, pentru a stopa fenomenul etonobotanicelor Medicii ieşeni spun că după interzicerea comercializării produselor etnobotanice,?117 persoane au necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, motiv pentru care vor să propună MAI şi Ministerului Agriculturii un control riguros al importurilor.
Iaşi: Trei intoxicaţi cu etnobotanice, într-o oră Un număr de trei persoane au ajuns sâmbătă într-o singură oră la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice.
Iaşi: O studentă s-a drogat cu etnobotanice pentru a putea dormi O studentă a fost adusă la Unitatea de Primire a Urgenţelor ''Sfântul Ioan'' din Iaşi în stare gravă, după ce a consumat plante etnobotanice, pentru a reuşi să adoarmă, după mai multe zile de nesomn.