Cele mai citite
 


Tulcea: Disponibilizări la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi alte instituţii publice
vineri, 8 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 65 din cei circa 240 de angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) din Tulcea vor fi disponibilizaţi începând de luna viitoare, fără a putea primi plăţi compensatorii, şi alte instituţii ale statului anunţând deja disponibilizări.
Directoarea SJA, Mirela Prodan, a declarat joi pentru AGERPRES că decizia de disponibilizare a fost cauzată de reducerea bugetului unităţii, ca urmare a modificării modului de finanţare, dar şi de pierderea contractului de transport al pacienţilor cu dializă, pe fondul apariţiei unui serviciu privat pentru aceste persoane.
'Odată cu schimbarea modului de finanţare, acum serviciile decontându-se pe cap de locuitor, bugetul nostru a scăzut cu peste 50%. S-au făcut memorii pentru suplimentarea acestuia, însă singura creştere a fost de la 37 la 40 de lei pe cap de locuitor, ceea ce nu înseamnă foarte mult. De asemenea, nu mai avem nici contractul care asigură transportul pe uscat şi apă al persoanelor dializate, motiv pentru care am fost obligaţi să recurgem la disponibilizări', a menţionat directoarea Prodan.
Ea a mai spus că în momentul de faţă lista persoanelor care vor fi disponibilizate se discută cu liderii de sindicat, categoria cea mai afectată de angajaţi urmând să fie cea a şoferilor.
'În întocmirea listei persoanelor care vor fi disponibilizate, se va ţine cont de vârstă, de sancţiunile primite până în prezent, persoanele singure care susţin familii monoparentale urmând să fie ultimele de pe această listă', a conchis directoarea SJA, Mirela Prodan.
Potrivit sursei, preavizele vor fi acordate cel mai probabil luna viitoare, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) urmând să le ofere celor 65 de persoane cursuri de formare profesională şi locuri de muncă.
'Fiindcă nu avem contract colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară, nu există contract nici la nivel de unitate, astfel că persoanele care vor fi disponibilizate nu vor avea plăţi compensatorii. Am primit o minută de la Ministerul Sănătăţii, iar potrivit acesteia cei care sunt în pragul pensionării, dacă mai au patru ani până la pensionare, vor primi un an şomaj, apoi obligatoriu vor intra în pensie anticipată. Negocierile cu conducerea SJA merg greu, dar continuă. Vrem corectitudine şi respectarea criteriilor din Regulamentul de ordine interioară', a declarat, joi, pentru AGERPRES, liderul sindicatului Urgenţa din SJA, Jenel Pârlogea.
Directoarea AJOFM, Iuliana Lefter, a afirmat joi, în timpul unei conferinţe de presă, că şi Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră a anunţat desfiinţarea a 21 de posturi pentru perioada iulie-august.
De altfel, prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu, a afirmat recent că şi alte instituţii printre care şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă urmează să îşi reducă numărul angajaţilor. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a rămas fără 60 de angajaţi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea a rămas fără 60 de angajaţi din cauza reducerii bugetului unităţii, iar societăţile private din judeţ anunţă pentru luna următoare noi disponibilizări.
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă, verificat de Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a verificat recent modul în care conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) din Tulcea respectă legislaţia în vigoare privind funcţionarea şi modul în care se fac achiziţiile publice, după ce sindicatele din instituţia publică au sesizat mai multe nereguli.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea: Petiţia on-line pentru reînfiinţarea unei ambulanţe la Sulina, inoportună Petiţia lansată pe o reţea de socializare pentru reînfiinţarea la Sulina a unui punct al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea nu este considerată un demers oportun de către conducerea instituţiei publice.
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă are nevoie de un buget anual de peste 13,6 milioane de lei Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea are nevoie în acest an de un buget de peste 13 milioane de lei, începând de luna viitoare sumele necesare acestei instituţii publice urmând să fie asigurate de Ministerul Sănătăţii.
Tulcea: Autorităţile sanitare au scos la concurs opt posturi de medici Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) din Tulcea au scos la concurs câte patru posturi de medici, concursurile pentru ocuparea acestora urmând să aibă loc la sfârşitul săptămânii.
Mureş: Un serviciu privat de ambulanţă reclamă că SJA îl împiedică să-şi facă treaba Şeful serviciului privat de ambulanţă Samaritanus din Târgu Mureş, dr. Zsigmond Varga, a reclamat marţi că Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mureş l-ar împiedica în acordarea de consultaţii la domiciliu în regim de urgenţă, deşi legea îi permite, prin nesemnarea unui protocol de colaborare, care...