Cele mai citite
 


SMURD Giurgiu a intervenit pentru stări de lipotimii din cauza caniculei
miercuri, 5 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Hidratare
 

Giurgiu, 5 aug /Agerpres/ - Serviciul Mobil de Urgenţe Medicale şi Descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu a intervenit, în ultimele ore, în patru cazuri de persoane care prezentau stări de semiconştienţă din cauza unor lipotimii sau agitaţie psihomotorie înregistrată pe fondul caniculei.

"Deşi temperaturile caniculare înregistrate în judeţul Giurgiu au început să scadă uşor unele persoane încă sunt afectate de temperaturile crescute înregistrate în judeţ în ultimele zile. Astfel, SMURD Giurgiu a acordat primul ajutor şi a transportat la spital două persoane cu stări de semiconştienţă datorată unor lipotimii, o persoană cu stare de agitaţie psihomotorie şi o persoană cu dureri abdominale şi tegument icteric", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Mădălina Boţoroagă.

Pacienţii provin din municipiul Giurgiu şi din localitatea Găujani şi au primit primul ajutor şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, unul dintre aceştia refuzând transportul şi internarea în spital. AGERPRES/(Camelia Bigan)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MAI: Elicoptere SMURD, pompieri, paramedici şi puncte de prim-ajutor pentru judeţele cu avertizare de caniculă Peste 1.000 de puncte de acordare a primului ajutor şi de distribuire a apei potabile, peste 800 de pompieri şi paramedici, aproximativ 5.000 de efective ISU, cu peste 2.500 de mijloace tehnice, au fost mobilizate să intervină pentru evitarea situaţiilor de urgenţă generate de caniculă.
Mehedinţi: Echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală persoanelor afectate de caniculă Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea asistenţei medicale la un număr de zece persoane afectate de temperaturile ridicate din apartamente sau de pe stradă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...
ISU Brăila, solicitat în peste 4.600 situaţii de urgenţă, din care 80% cazuri pentru SMURD ISU Brăila a fost solicitat să intervină, în 2014, în peste 4.200 situaţii de urgenţă, în medie câte 12 pe zi, din care aproximativ 80% au fost cazuri pentru SMURD, potrivit informaţiilor făcute publice miercuri, de şeful ISU Brăila, lt.col. Cristian Ion.
Olt: Şase persoane afectate de caniculă la Slatina şi Caracal Echipajele SMURD din Slatina şi Caracal au acordat, în ultimele 24 de ore, ajutor medical mai multor persoane care acuzau stări de rău din cauza căldurii.
Covasna: Elicopter SMURD solicitat pentru o intervenţie pe DN 11 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a solicitat intervenţia unui elicopter SMURD pentru salvarea vieţii unei femei rănite grav în urma unui accident petrecut joi după-amiază pe DN 11, între localităţile Cernat şi Târgu Secuiesc.
Şeful ISU Botoşani: Întreaga structură pentru situaţii de urgenţă este în doliu Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, colonelul Cristian Amarandei, şi-a manifestat, joi, regretul faţă de decesul celor patru membri ai elicopterului SMURD Iaşi care s-a prăbuşit în Republica Moldova.