Cele mai citite
 


Dr. Carmen Orban: Activitatea de transplant se desfăşoară în condiţiile impuse de lege
sâmbătă, 9 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Institutului Clinic Fundeni, doctor Carmen Orban, precizează într-o declaraţie de presă că activitatea de transplant de organe din institut s-a desfăşurat şi se desfăşoară, sub toate aspectele, în condiţiile impuse de legislaţia specifică în vigoare, cu avizul Comisiei de etică şi cu respectarea criteriilor medicale pentru selectarea receptorilor şi donatorilor.
Conform sursei citate, de la începutul anului şi până în prezent în institut au fost realizate 39 transplanturi hepatice, dintre acestea 35 cu donatori în moarte cerebrală, 4 de la donatori în viaţă (2 înrudiţi genetic - tată, fiică), 1 înrudit emoţional (soţ) şi 1 umanitar (prietenă din copilărie); 59 de transplanturi renale, dintre acestea 27 cu organe de la donatori în moarte cerebrală, 32 de la donatori în viaţă (26 înrudiţi genetic - mamă, tată, frate, soră) şi 3 înrudiţi emoţional (soacră, soţ, soţie) şi 3 umanitari.
Dr. Carmen Orban menţionează că, potrivit declaraţiilor şefilor celor două centre de transplant, prof. univ. dr. Irinel Popescu şi prof. univ. dr. Ionel Sinescu, şi a şefului Comisiei Ştiinţifice din cadrul Agenţiei Naţionale de Transplant, prof. univ. dr. Mihai Voiculescu, activitatea de transplant de organe din institut s-a desfăşurat şi se desfăşoară conform reglementărilor legale. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.dr. Irinel Popescu: Programul de transplant hepatic de la Fundeni cunoaşte un moment de dezvoltare fără precedent (interviu) Programul de transplant hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni a cunoscut anul acesta o dezvoltare fără precedent, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din institut, preşedinte al Academiei de Ştiinţe...
Ziua Naţională a Transplantului - Istoria transplantului de organe şi ţesuturi în România Începând cu anul 2005, în România se sărbătoreşte, urmând modelul European, Ziua Naţională a Transplantului, la 30 aprilie.
Dr. Victor Zota: România trebuie să aibă un număr mai mare de coordonatori de transplant În România s-au efectuat până în prezent peste 2.500 de transplanturi renale, în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa şi Oradea, peste 350 de transplanturi hepatice în Institutul Clinic Fundeni, peste 500 de transplanturi medulare, peste 50 de transplanturi cardiace...
O sută de transplanturi hepatice la Institutul Clinic Fundeni în 2013 O sută de proceduri de transplant hepatic au fost realizate în 2013 la Institutul Clinic Fundeni, un record pentru această activitate.
Ioanel Sinescu: 53 de transplanturi renale s-au realizat anul acesta la Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni 53 de transplanturi renale, 31 cu grefe de la donatori în viaţă şi numai 22 cu grefe primite de la donatori în moarte cerebrală s-au realizat anul acesta la Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă şeful centrului, academicianul Ioanel Sinescu...
Agenţia Naţională de Transplant: Numărul de donatori în moarte cerebrală a crescut considerabil Numărul recoltărilor de la donatori în moarte cerebrală a crescut de la 65 în anul 2012 la 43 în perioada 1 ianuarie - 15 aprilie 2013, precizează Agenţia Naţională de Transplant (ANT).