Cele mai citite
 


Fericirea scade riscul bolilor cardiovasculare (studiu)
sâmbătă, 9 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala, Afectiunile inimii
 

A apărut un studiu care va face fără îndoială plăcere oamenilor fericiţi şi care ar putea fi un necaz în plus pentru cei care suferă de depresie sau anxietate. Cercetători britanici au desfăşurat un studiu pe aproape 8.000 de funcţionari englezi (cu vârsta medie de 49 de ani), în urma căruia afirmă că fericirea sau mulţumirea are efecte benefice asupra inimii şi a vaselor sanguine care o alimentează, scrie Le Point.

Rezultatele studiului sunt publicate online de European Heart Journal. Funcţionarii au răspuns la un chestionar despre şapte aspecte specifice ale vieţii lor zilnice: relaţiile amoroase, timpul liber, nivelul de trai, profesia, familia, viaţa sexuală şi identitatea. Li s-a cerut să-şi aprecieze gradul de satisfacţie în fiecare din domeniile menţionate, pe o scară de la 1 ('foarte nemulţumit') la 7 ('foarte mulţumit'). Notele de la fiecare rubrică au fost combinate pentru a da o cifră medie a satisfacţiei în privinţa vieţii în ansamblu. Au fost apoi trecute în revistă dosarele medicale ale pacienţilor pentru a vedea care decese pot fi puse în legătură cu boli coronariene, crize cardiace neletale şi angine pectorale, pe o perioadă de circa şase ani.

Potrivit cercetătorilor, nivelurile crescute de satisfacţie în viaţă determină o scădere cu 13% a riscului unei afecţiuni coronariene faţă de nivelurile joase. Atât la bărbaţi, cât şi al femei, patru domenii par a fi în legătură mai strânsă cu riscul cardiovascular: profesia, familia, viaţa sexuală şi identitatea (nu şi relaţiile amoroase, timpul liber sau nivelul de trai).

Rezultatele nu-l miră pe profesorul Nicolas Danchin, cardiolog la spitalul european 'Georges Pompidou' (Paris). 'Se ştie de multă vreme că depresia şi anxietatea sunt factori reali de risc pentru bolile cardiovasculare şi că stresul acut provoacă infarcturi ale miocardului. Au dovedit-o diferite studii epidemiologice', spune specialistul. În schimb, descoperirea efectelor benefice ale unei stări psihologice 'pozitive' este mai recentă şi merită să fie aprofundată.

Există totuşi o întrebare la care nimeni nu poate răspunde încă: Efectul pozitiv al satisfacţiei este real ori contează numai absenţa unui efect negativ atunci când persoanele în cauză nu sunt nici depresive, nici anxioase?, încheie Le Point.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ciocolata ar putea fi asociată cu un risc cardiovascular mai mic (studiu) Consumul de ciocolată ar putea fi "asociat" cu un risc redus de boli cardiovasculare, potrivit cercetătorilor britanici de la Universitatea din Aberdeen care totuşi nu oferă nicio dovadă a unei legături directe între cacao şi bunăstarea arterelor, scrie AFP.
Anxietatea ar influenţa evoluţia piciorului diabetic (studiu) Emoţiile negative ar influenţa evoluţia piciorului diabetic, aşa încât ar fi foarte importantă o abordare psihologică în acest caz. Piciorul diabetic este o complicaţie ce poate deveni foarte gravă la bolnavii de diabet. O echipă de cercetători britanici de la Universitatea din Nottingham a observat...
Pfizer lansează platforma online de informare despre viaţa sexuală şi normalitatea funcţiei erectile - www.suntbarbat.ro Pfizer anunţă lansarea www.suntbarbat.ro, o platformă online de comunicare adresată atât bărbaţilor cu disfuncţie erectilă, cât şi partenerelor acestora. Platforma oferă atât informații şi sfaturi care să stimuleze bărbații cu această afecțiune să se adreseze specialiștilor pentru tratamentul...
IQ-ul scăzut - al doilea indicator privind bolile cardiovasculare Nivelul de inteligenţă este al doilea indicator, după fumat, pentru prezicerea afecţiunilor inimii, au anunţat miercuri cercetători britanici, sugerând organizarea unor campanii publice de sănătate destinate cu precădere persoanelor cu un IQ scăzut.
Cuvintele utilizate pe Twitter pot indica riscul cardiovascular al unei comunităţi (studiu) Social media poate fi un indicator al bunăstării psihologice a unei comunităţi şi poate prezice ratele bolilor de inimă, susţin cercetători de la Universitatea din Melbourne (Australia) şi Universitatea din Pennsylvania (SUA), care au descoperit modul în care reţelele de socializare pot oferi astfel...
Oamenii scunzi par a avea o inimă mai slabă Oamenii scunzi ar prezenta un risc de o dată şi jumătate mai mare să se îmbolnăvească de boli cardiace şi să moară prematur decât cei înalţi, arată un studiu publicat miercuri, care a vizat trei milioane de persoane, relatează AFP.