Cele mai citite
 


Măsuri împotriva caniculei, în judeţul Timiş
sâmbătă, 9 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru puncte de prim-ajutor pentru caniculă vor fi amplasate în municipiul Timişoara la sediile Operei Naţionale, al Poştei Mari, la Gara de Nord şi la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, unde este o aglomeraţie mai mare de oameni, după cum au stabilit, vineri, autorităţile locale, în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit la Prefectură.
Decizia a fost luată având în vedere că, începând de sâmbătă, timp de o săptămână, Timişoara va intra sub cod galben de caniculă, urmând să se atingă temperaturi diurne de până la 38 de grade Celsius, în timp ce noaptea mercurul nu va coborî sub 20 de grade Celsius.
În municipiul Lugoj va funcţiona un astfel de punct de prim-ajutor la Casa de Cultură.
"Medicii rezidenţi vor fi prezenţi în centrele de prim-ajutor în zilele de lucru ale săptămânii, între orele 11,00 - 18,00. Din păcate, în zilele de week-end nu putem asigura permanenţa. Primăria Timişoara va pune la dispoziţie apa necesară", a declarat Viorica Dumitru, director-adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică Timiş.
Pentru zilele din week-end, directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii, Ion Constantin, a solicitat mai multor instituţii să-şi deschidă porţile, astfel încât populaţia care este surprinsă pe stradă de caniculă să aibă un loc de refugiu. El a indicat ca optime, în acest sens, clădirile publice, cele cu spaţii largi şi cu temperaturi scăzute, precum: Poşta Mare, Catedrala, magazinele universale care au aer condiţionat, Primăria, Consiliul Judeţean sau sediul Aquatim.
Medicii îi sfătuiesc pe oameni să evite expunerea la soare, în aceste zile, între orele 11,00 - 18,00, iar dacă sunt obligaţi să iasă pe stradă în acest răstimp să se protejeze corespunzător: vestimentaţie cât mai deschisă la culoare, pălărie şi ochelari de soare, umbreluţe parasolare şi să aibă la ei sticle cu apă rece.
În plus, medicii recomandă consumul crescut de apă minerală şi sucuri naturale, cât mai multe fructe şi legume, reducerea consumului de carne, grăsimi, cafea şi băuturi alcoolice, precum şi a tutunului, iar persoanele cu probleme de sănătate să nu-şi întrerupă tratamentul. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: CJ cere lămuriri DSP în legătură cu apartamentele ANL pentru medicii rezidenţi Consiliul Judeţean (CJ) Timiş va cere lămuriri de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) care administrează apartamentele din două blocuri ANL de lângă Spitalul Judeţean Timişoara, destinate medicilor rezidenţi, dar în care locuiesc şi alte persoane care nu au legătură cu profesia medicală, a declarat...
Mai puţine puncte de prim-ajutor pentru caniculă la Timişoara decât în anii precedenţi Municipiul Timişoara va avea mai puţine puncte de prim-ajutor pe perioada de caniculă din această vară, numărul lor scăzând aproape la jumătate faţă de anii anteriori.
Timiş: Puncte de prim ajutor în judeţ, din cauza caniculei Canicula a determinat autorităţile de sănătate publică din Timiş să ia măsura deschiderii mai multor puncte de prim ajutor în Timişoara şi în municipiul Lugoj, pentru a veni în sprijinul persoanelor surprinse de temperaturile ridicate în oraş, la ore de maxim termic.
Timiş: Canicula impune înmulţirea punctelor de prim ajutor Temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile, care se vor menţine şi în perioada următoare în Timişoara, au determinat autorităţile locale să deschidă puncte suplimentare de prim ajutor de caniculă în oraş.
Timiş: Lipotimii în stradă, din cauza caniculei, la Timişoara Canicula instalată la Timişoara a determinat ambulanţa să intervină, miercuri, în nouă cazuri în care a fost solicitată în spaţiul public.
Timiş: Puncte de prim-ajutor, în Timişoara, pe perioada caniculei Punctele de prim-ajutor au fost reactivate în Timişoara, ţinând cont de temperaturile ridicate şi instituirea codului galben de caniculă.