Cele mai citite
 


Mureş: Cea mai modernă clinică de reproducere umană din ţară, la Sângeorgiu de Mureş
sâmbătă, 9 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea mai modernă clinică de reproducere umană din România a fost inaugurată, vineri, la Sângeorgiu de Mureş, iar aceasta va oferi servicii la costuri de cinci-şase ori mai mici faţă de cele practicate în Europa.
'Recondiţionarea acestei clădiri a început în urmă cu 11 luni şi într-un timp record - în cinci luni - s-a reuşit refacerea totală a clădirii, modernizarea acesteia, împărţirea şi utilarea cu echipamentele moderne. Pe 15 iunie s-a obţinut acreditarea clinicii. Săptămâna viitoare va avea loc prima fertilizare in vitro în această clinică şi sperăm ca în nouă luni de zile să vă oferim date concrete despre naşterea primului copil la care ne-am adus şi noi contribuţia. O pacientă de 38 de ani, care-şi doreşte un copil de şapte ani de zile. Pentru noi va fi prima prioritate pentru că este prima pacientă', a declarat presei, vineri, dr. George Ştefan Vasilescu, directorul medical al Centrului de Reproducere Umană din Sângeorgiu de Mureş.
Doctorul a spus că utilarea acestei clinici s-a făcut cu cele mai moderne echipamente care există în momentul de faţă la nivel european şi mondial, în urma unei investiţii 'destul de mari', ale cărei costuri nu au fost date publicităţii.
'Referitor la investiţie, a fost una destul de mare, valoarea exactă rămâne necunoscută (...) Avem cel mai modern laborator de fertilizare nu numai din zonă, ci din România, datorită echipamentelor de ultimă oră aduse, toate noi şi achiziţionate de la firme de renume, care în acest moment le-au etalat ca fiind de ultimă descoperire. Laboratorul de fertilizare in vitro beneficiază de o metodă nu neapărat nouă, dar foarte performantă, şi anume injecţia intra-cito-plasmatică de spermă, pentru cuplurile care suferă din cauza unei infertilităţi masculine, care din păcate în acest moment este în continuă creştere', a subliniat medicul.
Şeful Clinicii de Reproducere Umană din Sângeorgiu de Mureş a mai spus că Programul naţional în domeniu este 'o gură de oxigen pentru pacienţii care se confruntă cu probleme financiare' şi că statul a luat această decizie în urma mai multor cereri din partea unor clinici.
Dr. Szabo Bela, şeful Clinicii de Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, a susţinut că a fost imperios necesar crearea unui asemenea centru în zonă, întrucât potrivit normelor europene e nevoie de un centru la 1 milion de locuitori.
'Momentan în România sunt 17 centre dar distribuţia lor geografică este absolut dezechilibrată. În ţară sunt practic două centre care s-au înfiinţat în cadrul unităţilor de stat, dar până nu s-a lansat Programul naţional de Fertilizare In Vitro serviciile erau contra cost şi asta necesită un efort financiar destul de mare din partea pacientelor', a precizat dr. Szabo.
Acesta a arătat că rata de succes a unui centru care funcţionează bine este de 35%, iar rata de succes cu copiii duşi acasă este de 28-29%.
'Deci, din păcate nici metoda nu este o metodă sigură dar reprezintă mult mai mult decât metodele tradiţionale de până acum. Dacă ţinem cont de faptul că infertilitatea afectează cam 10-12% dintre cuplurile din populaţia noastră şi ale Europei, în general, dacă ne gândim la cifrele absolute atunci sigur o să ajungem la cifre mari', a mai spus dr. Szabo Bela.
La Clinica de Reproducere Umană de la Sângeorgiu de Mureş au fost create 14 locuri de muncă.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră în domeniul medical! - Gynera este singura clinică de fertilizare in vitro din România premiată cu Aur la New York Quality Summit Award Pe 26 Mai 2014, a avut loc la New York a 28-a convenţie “International Quality Summit” a programului anual Business Initiative Directions Awards, la care au participat companii din 72 de ţări, alături de lideri din diferite domenii, personalităţi academice şi reprezentanţi diplomatici. În...
Primii tripleţi obţinuţi prin fertilizare in vitro, la Clinica de Reproducere Umană Mureş Clinica de Reproducere Umană Mureş a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, naşterea primilor tripleţi obţinuţi prin fertilizare in vitro, două fetiţe şi un băieţel.
Investiţie de aproximativ 15 milioane de lei la Secţia de Obstetrică Ginecologie a SCJU Târgu Mureş Conducerea spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că lucrările de modernizare şi de extindere a Clinicii de Obstetrică ginecologie, în valoare de 15 milioane de lei, sunt aproape finalizate, urmând ca acestea să fie predate până la sfârşitul...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
ProVita- Diagnostic și tratament inaugurează noul Centru de Fertilizare in vitro Începând cu data de 1 septembrie, ProVita - Diagnostic și tratament inaugurează o nouă specializare, prin deschiderea unui Centru de Fertilizare in vitro în cadrul clinicii din str. Alexandrina nr 20 - 22, sector 1, București.
Primul copil născut în urma fertilizării in vitro la clinica de reproducere umană din Sângeorgiu de Mureş Directorul medical al Clinicii de Reproducere Umane din Sângeorgiu de Mureş, dr. George Vasilescu, a anunţat marţi naşterea primului copil conceput prin tehnica fertilizării in vitro la această clinică.