Cele mai citite
 


Prima naştere sub apă la Maternitatea din Botoşani
sâmbătă, 9 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Botoşani a înregistrat, vineri, prima naştere subacvatică.
O tânără de 22 de ani din municipiul Botoşani a născut sub apă, în cadrul unui proiect pilot derulat de Maternitatea din localitate.
Potrivit directorului spitalului, medicul Maria Olaru, primele cinci naşteri sub apă vor fi gratuite, urmând ca, ulterior, unitatea medicală să introducă un tarif la naştere.
"Am introdus această procedură pentru a îndeplini standardele impuse de minister. Pentru că avem costuri, vom impune şi un tarif, care însă nu va fi mai mare decât al altor unităţi de profil din ţară", a precizat Olaru.
Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie a fost încadrat în categoria a cincea de clasificare, însă conducerea unităţii speră să obţină cel puţin gradul III. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tripleţi născuţi la maternitatea din Botoşani Primii tripleţi din ultimii opt ani s-au născut, vineri, la Maternitatea din Botoşani, o tânără de 35 de ani aducând pe lume doi băieţi şi o fetiţă.
Bebeluş "gigant" născut la Maternitatea din Botoşani Un bebeluş "gigant" a venit pe lume, marţi, la Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean Mavromati din Botoşani, acesta cântărind la naştere 5.145 grame, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al spitalului, Ioan Asaftei.
Botoşani: Protest împotriva cadrelor medicale din Maternitate, după decesul unui bebeluş la două zile de la naştere Aproximativ 100 de persoane au participat, joi după-amiază, la o acţiune de protest în semn de solidaritate cu o familie al cărei copil a murit, zilele trecute, la doar două zile după naştere.
Fonduri de 13 milioane de lei de la Banca Mondială investite în Maternitatea din Botoşani Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a fost modernizată în baza unui proiect realizat de Ministerul Sănătăţii şi finanţat de Banca Mondială, investiţia de 13 milioane de lei fiind recepţionată miercuri.
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
Botoşani: O tânără cu sifilis şi-a abandonat copilul în maternitate O femeie de 31 de ani, din comuna botoşăneană Hlipiceni, care a fost diagnosticată cu sifilis, a fugit din Maternitatea din Botoşani, la scurt timp după ce a născut. Ea a adus pe lume un copil de 2,9 kilograme şi, imediat după naştere, a fost inclusă într-un program de tratament pentru boala de care...