Cele mai citite
 


S-au înfiinţat două puncte de recoltare a sângelui, în Mehedinţi
miercuri, 5 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Drobeta-Turnu Severin, 5 aug /Agerpres/ - Scăderea cu 10% a numărului donatorilor de sânge a determinat Centrul de Transfuzie Sanguină Mehedinţi să înfiinţeze în judeţ două puncte de recoltare a sângelui, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, dr. Mariana Şandru

Potrivit acesteia, în primul semestru al acestui an figurau în evidenţele centrului 1.700 de donatori fideli, dar în perioada iulie-august s-a constatat un regres, motiv pentru care s-a luat iniţiativa organizării unui punct de recoltare la spitalul oraşului Orşova şi altul în colonia muncitorească Porţile de Fier II.

'În Mehedinţi nu există o criză a sângelui în spitale. Noi dispunem de un stoc de RH pozitiv de 60 de unităţi a câte 450 de mililitri, suficient pentru acoperirea cererilor acestora pentru zece zile', a precizat Şandru.

În opinia acesteia, măsura luată de extindere a reţelei de recoltare a sângelui şi de a acoperi astfel o mare parte din judeţ, este o soluţie de atragere a noi donatori şi, implicit, de creştere a stocului de sânge necesar bolnavilor din unităţile spitaliceşti ale judeţului Mehedinţi. AGERPRES/(Florian Copcea)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ghid de recoltare analize de sange Recoltarea de sange se face in general prin venopuncţie la nivelul venei antecubitale, folosindu-se recipiente speciale cu sau fără anticoagulant în funcţie de specificul analizei La copilul mic, prin puncţie în deget sau lobul urechii. Recoltarea pentru hemocultură, presupune lipsa tratamentului cu...
Factor Rh + Grup sanguin (sistem AB0) Vino în clinicile și punctele de recoltare Medcenter și află ce grupă sanguină și ce Rh ai! Avem pentru tine o ofertă specială!
Cum influenteaza Rh-ul negativ sarcina Aproximativ 15% din populatia globala are Rh negativ, dar el creeaza probleme doar in sarcina si doar in anumite cazuri.
Iaşi: Centru mobil de recoltare a sângelui Primul centru mobil de recoltare a sângelui va sosi la Iaşi în cursul lunii aprilie, susţine deputatul PDL Petru Movilă.
Timiş: Medicii de familie cer inscripţionarea grupei sanguine şi a Rh pe cărţile de identitate medicii de familie timişeni le cer oficialilor de la Bucureşti să găsească o soluţie pentru inscripţionarea grupei sanguine şi a factorului Rh pe cărţile de identitate ale populaţiei, pentru a putea fi utilizate în timp util în caz de urgenţe majore ale pacienţilor.
Vaslui: Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Bârlad fac apel la populaţie să doneze sânge Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad au făcut un apel la populaţie să doneze sânge, având în vedere stocul deficitar, în special la grupele cu RH negativ.