Cele mai citite
 


Spitalele private, ultima găselniţă printre investitori
sâmbătă, 9 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Investiţii-record în spitale au fost anuntate în ultima saptamâna pe piata locală, dupa ce doua proiecte de dimensiuni foarte mari au fost facute publice, unul de 200 mililoane euro la Craiova /sud-vest de Bucureşti/ si altul pentru o unitate de 27.000 mp în Bucuresti, scrie Ziarul financiar.
În urma cu doua zile, presedintele Con­siliului Judetean Dolj, Ion Prio­tea­sa, a anuntat ca firma austriaca Vamed vrea sa investeasca 200 milioane euro în constructia unui spital cu 300 de paturi la Craiova. Potrivit lui Prioteasa, Vamed asigura managementul spitalului AKH din Viena, acolo unde a fost tratat în urma cu câtiva ani presedintele Traian Basescu, iar proiectul din România va fi conceput sub forma unui parteneriat public-privat în care Consiliul Judetean Dolj vine cu terenurile de 10-12 hectare si cu utilitatile. Potrivit lui Prioteasa, spitalul va fi dotat cu heliport si va purta numele de Spitalul de Urgenta si Traumatologie Craiova, va avea managament privat, însa aici vor fi tratati pacienti asigurati la stat.
Proiectul de 200 milioane euro vine dupa ce la începutul saptamânii firma Premia MedCare, controlata de un medic român, si-a propus sa opereze în colaborare cu grupul austriac Premia-QaMed un spital cu o suprafata de 27.000 mp., în nordul Bucureştiului. Unitatea va fi amenajata în imobilul North Point, pe DN1, în imediata veci­na­tate a podului Otopeni, cladire dezvoltata de omul de afaceri Dan Tatoiu, iar în prezent proiectul este la stadiul de închiriere a cladirii. Nu este cunoscuta valoare investitiei. Pe lânga intentiile celor doua companii, prima jumatate a anului 2011 a reprezentat un record si în ceea ce priveste deschiderile de spitale private, unitati de peste 110 milioane euro fiind inaugurate, potrivit calculelor ZF pe baza datelor facute publice de catre companii.
Spitalele inaugurate de la începutul anului sunt cel al Sanador, din Bucureşti, Sf. Constantin, din Brasov /centrul ţării/, spitalul oftalmologic European Eye, Delta Hospital, Muntenia Hospital şi spitalul de Pediatrie al MedLife.
În aceste conditii, fie ca este vorba de inagurari sau de intentii, 2011 poate fi considerat anul spitalelor private. Asta cu atât mai mult cu cât peste zece proiecte sunt în diferite stadii, potrivit datelor strânse de Ziarul Financiar. Printre acestea se numara spitalul Pelican din Cluj (50 milioane euro), MedLife - doua unitati noi în Bucuresti si una în Brasov, Medicover în Bucuresti (20 milioane euro), Polisano la Sibiu sau Regina Maria - extinderea maternitatii.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: La Craiova s-ar putea construi un spital partener al AKH de la Viena Consiliul Judeţean Dolj şi Grupul de firme Vamed AG din Viena ar putea construi la Craiova, în parteneriat public-privat, un spital de urgenţă şi traumatologie de 300 de paturi care să funcţioneze în regim public şi să fie partener al spitalului AKH din Viena (Austria).
Spitale private noi de 100 de milione de euro în prima jumătate a anului 2011 Febra deschiderilor de spitale private care a cuprins investitorii din România în ultimii ani a atins apogeul în prima jumătate a anului 2011, când au fost inaugurate proiecte totale de peste 100 milioane euro, scrie Ziarul Financiar. Concret, recordul ultimilor ani a fost reprezentat de aceste investiţii...
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
Băsescu:Cazul de la Spitalul de Arşi nu e izolat;cât timp mafia din sănătate blochează introducerea cardurilor sistemul va fi fraudat Preşedintele Traian Băsescu susţine că ceea ce s-a întâmplat la spitalul Clinic de Urgenţă de chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri nu este un caz izolat şi că atât timp cât mafia din sănătate blochează introducerea cardurilor de sănătate sistemul va fi în continuare fraudat.
Dolj: CJ investeşte peste 12,5 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova Consiliul Judeţean Dolj scoate la licitaţie, începând de luna viitoare, lucrările pentru construirea unei clinici de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova, proiecte ce depăşesc 12,5 milioane de euro.
Sibiu: Consiliul Judeţean ar putea salva Spitalul Clinic de Urgenţă de o parte din datorii Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu încearcă din septembrie să ajute cel mai mare spital de stat din judeţ, Spitalul Clinic de Urgenţă, să scape de datoriile care s-au dublat în ultimii doi ani, prin plata unei părţi a cheltuielilor spitalului cu întreţinerea, sumă care ar putea să fie de până la 5 milioane...