Cele mai citite
 


Program pentru formarea a 800 de profesionişti în sănătate cu competenţe în domeniul urgenţelor medicale
duminică, 10 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Formarea profesională în domeniul urgenţei medicale şi promovarea utilizării noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sănătăţii constituie tema celui mai nou program al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" ce va fi lansat luni, 11 iulie, la Iaşi, informează un comunicat al Fondului Social European, transmis sâmbătă AGERPRES.
Proiectul care se va derula pe o perioadă de trei ani, ianuarie 2011 - 31 octombrie 2013, creează o platformă de resurse unică în România la acest moment pentru sectorul de activitate medical şi are drept scop formarea, la standarde europene, a 800 de medici şi asistenţi medicali din serviciile de urgenţă şi din specialităţile implicate în rezolvarea unor urgenţe medicale inclusiv cele cardiovasculare, traumatice şi pediatrice.
"În urma unui studiu efectuat de universitatea noastră pe un eşantion de 100 medici de urgenţă şi de alte specialităţi, s-a observat nevoia de instruire continuă în acest domeniu medical foarte important, vital pentru viaţa pacientului. Urgenţele medicale constituie, poate, cea mai importantă ramură medicală din perspectiva faptului că primul contact al unui pacient cu sistemul medical este foarte probabil să fie prin intermediul medicinei de urgenţă. (...) Proiectul nostru are drept scop final salvarea de vieţi prin creşterea competenţelor acestor categorii profesionale la standarde europene, care vor putea avea acelaşi nivel de pregătire cu orice coleg din marile spitale ale Europei", a declarat conf. univ. dr. Dan Zaharia, managerul proiectului, potrivit comunicatului citat.
Proiectul motivează medicii, în special pe cei tineri, să înveţe să folosească în activitatea curentă mijloacele moderne de informare şi instrumente TIC care să le uşureze şi organizeze munca, în vederea oferirii unor servicii medicale de calitate pacienţilor şi a unui management sanitar la nivel european.
"Competenţe profesionale la standarde europene pentru medicii şi asistenţii medicali care intervin în situaţii medicale de urgenţă din toată ţara este un obiectiv pe cât de îndrăzneţ, pe atât de important pentru sănătatea românilor. Pentru atingerea acestui obiectiv am selectat o echipă de experţi recunoscuţi pentru exigenţele şi experienţa lor în domeniu. (...) Pentru că dorim să avem continuitate, programul de formare continuă va începe cu cei 800 de medici şi asistenti care au deja o pregătire în domeniu dobândită prin programe anterioare de formare, dar va continua şi pentru ceilalţi colegi şi se va diversifica şi adapta contextului internaţional de pregătire profesională în domeniu", a declarat în acelaşi comunicat conf. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul de formare din cadrul proiectului.
Cursurile vor fi gratuite şi creditate de Colegiul Medicilor, respectiv Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România şi se vor desfăşura în 9 oraşe: Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Botoşani, Bacău, Suceava, Sibiu, Piatra Neamţ şi Braşov, cu medici şi asistenţi din toate serviciile de urgenţă din ţară. AGERPRES/(AS - Petronius Craiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: 800 de specialişti în urgenţe medicale, pregătiţi prin intermediul programelor europene Peste 800 de specialişti în domeniul urgenţelor medicale vor fi pregătiţi prin intermediul unui program european, în cadrul proiectului ''Formarea profesională în domeniul urgenţei medicale şi promovarea utilizării noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sănătăţii''.
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...
Bacău: Intervenţii chirurgicale complexe efectuate de specialişti din 6 ţări cu prilejul Zilelor Spitalului din Moineşti Un număr de 15 bolnavi din judeţele Bacău, Vrancea, Neamţ şi Sibiu, având o patologie gravă, vor fi operaţi până sâmbătă în cele şase săli specializate ale Spitalului de Urgenţă din Moineşti, de echipe coordonate de cunoscuţi chirurgi din România, Franţa, Turcia, Israel, SUA şi Republica Moldova.
Iaşi: Asigurări de răspundere civilă profesională pentru asistenţi medicali şi moaşe între 2.000 şi 10.000 de euro Asistenţii medicali şi moaşele vor încheia contracte de asigurare pentru răspundere civilă profesională între 2.000 şi 10.000 de euro pentru anul 2011, susţin reprezentanţii Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.
Iaşi: Aproximativ 900 de profesionişti în sănătate, formaţi la standarde europene în domeniul urgenţelor medicale Aproximativ 900 de profesionişti în domeniul urgenţelor medicale au beneficiat de formare profesională la standarde europene în cadrul proiectului 'Formarea profesională în domeniul urgenţei medicale şi promovarea utilizării noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sănătăţii', finanţat din fonduri...
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...